На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Чому страхування житла є збитковим і що з цим робити: Aon

Версия для печати Версия для печати
08.10.2024 

Новий звіт страхового брокера Aon показує, що перспективна рентабельність капіталу (ROE) диверсифікованих компаній зі страхування житла знизилася на 100 базисних пунктів до 5,0% порівняно з минулорічним показником ROE, незважаючи на значне підвищення ставок у 2023/2024 роках.

Більше половини штатів США, що розглядалися, мали від'ємну рентабельність капіталу для операторів-власників житла, причому майже в усіх штатах рентабельність капіталу операторів після інвестиційних прибутків була нижчою за 10-відсотковий бар'єр вартості капіталу.

Компанія Aon дослідила 300 страхових груп, які представляють сукупний ринок страхування житла за останнє десятиліття. З'ясувалося, що понад 200 з них взагалі не отримують прибутку від андеррайтингу. З тих страховиків, які отримують прибуток, близько 50 зі 100 прибуткових страховиків не можуть отримати прибуток вище 10% рентабельності власного капіталу після додавання інвестиційного прибутку.

У звіті підкреслюється, що "протягом останнього десятиліття андеррайтинговий прибуток у страхуванні житла в США продовжує залишатися низьким". Востаннє галузь отримала сукупний прибуток від андеррайтингу у 2019 році, коли комбінований коефіцієнт галузі становив 99. Щороку, починаючи з 2019 року, комбінований коефіцієнт галузі у страхуванні житла становив 105 або гірше.

"Наведені в заголовках цифри рентабельності власного капіталу не можуть проілюструвати широкий спектр результатів, досягнутих страховиками, що пропонують поліси для власників житла, і ми очікуємо, що страховики зароблятимуть мізерну рентабельність власного капіталу, недостатню для підтримки базового ризику", – сказав Пол Ітон, керівник відділу актуаріїв у США в групі стратегії та технологій Aon.

Що робити

За словами Ітона, дані Aon показують, що "як страхувальникам, так і страховим компаніям необхідно розглянути інструменти для пом'якшення та зменшення збитків, щоб знайти довгострокову прибуткову рівновагу".

"Відсутність стабільної прибутковості може стримувати залучення нового капіталу у сферу страхування житла", – попереджають автори звіту, додаючи, що страховикам необхідно визначити джерела капіталу та кількісно оцінити апетит цього капіталу до різних форм ризику.

Погані результати стали результатом збільшення збитків від вторинних ризиків, таких як сильні конвективні шторми; несподівано меншого терміну служби покрівель з бітумної черепиці та їх поганих вітрових характеристик під час буревіїв, включаючи сильні конвективні шторми; а також збільшення франшизи, яке не встигало за зростанням загальної страхової вартості, що призвело до збільшення чистих ризиків для перевізників.

У дослідженні розглядається можливість того, що деякі страхові компанії можуть використовувати власників житла як лідера збитковості, щоб страхування житла в поєднанні з автострахуванням та іншими особистими видами страхування було прибутковим у повному обсязі. Але аналіз Aon показує, що це програшна стратегія.

Aon зазначає, що страхові збитки від гроз зросли на 80% порівняно з попереднім десятиліттям, і що 80% цього зростання можна пояснити зростанням ризиків, а не фундаментальною зміною характеру ризику. Таким чином, Aon радить змінити підхід до амортизації або франшиз – це спосіб вирівняти стимули, які можуть зменшити кількість страхових виплат і підвищити прибутковість страховика.

Звіт рекомендує страховикам шукати "творчі підходи" до покриття дахів і розподілу збитків між страхувальниками та страховиками. Наприклад, для даху може бути встановлена інша франшиза, ніж для решти будівлі, або ж страховики для власників житла можуть встановлювати доплати за дах.

Оскільки подальше зростання ризиків відбувається в зонах підвищеної небезпеки, Aon вважає, що страховики повинні розглянути можливість проведення аналізу для створення надійного уявлення про управління ризиками на підприємстві, розуміння небезпеки на рівні місцевості та внеску в існуючі концентрації, перш ніж укладати поліс, оцінки ризику на основі історичного досвіду та моделювання катастроф, а також включення всіх факторів, що впливають на вартість, в ціноутворення.

Дослідження Aon показує, що за перспективними ставками 2024 року і до сплати податків на прибуток, страховики житлового страхування залишають собі близько одного цента прибутку з кожного заробленого долара премії. Цей прямий прибуток має бути розподілений між первинним страховиком, партнерами по перестрахуванню та Казначейством США.

У звіті Aon проаналізовано дані державної та сукупної звітності, щоб оцінити потенційну прибутковість капіталу для американського бізнесу власників житла.

Джерело:  Insurance Journal
URL статті:  https://www.insurancejournal.com/news/national/2024/10/08/796299.htm

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес