На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Обстріли портів Одеси призвели до подорожчання військової страховки для експорту агропродукції на 30% – ЗМІ

Версия для печати Версия для печати
11.10.2024 

Останні ракетні удари Росії по контейнеровозах в українських портах призвели до подорожчання військового страхування суден на 30% порівняно з минулим обстрілом, повідомляє польське видання farmer.pl з посиланням на поінформовані джерела Reuters з посиланням на джерела на страховому ринку.

"Кораблі, що плавають в охопленій війною зоні, повинні мати страховку від ризиків, пов'язаних із війною. Премія за таким полісом розраховується виходячи з вартості судна. Ці ціни варіюються залежно від загрози. Поліс зазвичай дійсний протягом семи днів. Судна також мають річний страховий поліс, на який поширюються інші правила", – пише видання.

Після нещодавніх атак Росії, внаслідок яких постраждали три кораблі в Чорному морі, ціни на страхування зросли. Вартість поліса страхування цих суден, що прямують в Україну і назад, становить трохи більше 1% від вартості судна. На початок вересня цього року він становив 0,7%.

"Наші клієнти повідомили нам, що деякі судновласники розривають контракти, пояснюючи свої рішення нещодавніми нападами", – повідомив один з українських брокерів.

Водночас українська влада заперечує, що ціни на страховки останнім часом різко зросли. "Іноземні судна, як і раніше, курсують у наших портах. Ми відстежуємо ситуацію на постійній основі", – запевняє Міністерство аграрної політики і продовольства.

У Всеукраїнській аграрній раді констатують, що посилення російських нападів на судна в Одесі впливає на торгівлю агропродукцією і збільшує витрати.

Джерело:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес