На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Актуальні тарифи на страхування фургонів

Версия для печати Версия для печати
17.10.2024 

Як змінюються ціни в порівнянні з 2023 роком?

Котирування страхових премій по автоцивілці почали знижуватися, хоча станом на кінець вересня вони залишаються на 9,5% вищими у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, згідно з останніми даними Індексу цін на автоцивілку від Consumer Intelligence.

Незважаючи на нещодавню тенденцію до зниження, ціни все ще залишаються вищими порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Для водіїв віком до 25 років премії впали на 2,2% за останній рік. За останні три місяці ринок загалом знизився на 0,8%, у тому числі на 3% у липні після того, як одна з найбільш конкурентоспроможних страхових компаній знизила ціни. Однак після цього ціни знову почали зростати.

У вересні 2024 року найпоширеніші страхові премії для нових полісів страхування мікроавтобусів становили від 500 до 749 фунтів стерлінгів, що склало 18% котирувань. Крім того, 17% котирувань знаходилися в діапазоні від 750 до 999 фунтів стерлінгів.

Laura Vas, старший аналітик Consumer Intelligence, зазначила, що споживачі бачать більший вибір, оскільки на сайтах порівняння цін зараз представлено більше брендів, ніж рік тому.

Однак, для водіїв віком до 25 років доступно менше брендів, ніж для водіїв старшого віку", – каже пан Vas. "За останні три місяці котирування страхових премій впали на 0,8%, причому в липні ціни знизилися на 3%, що було викликано зниженням ціни одним з найбільш конкурентоспроможних брендів на ринку, після чого ціни знову зросли".

Вікові зміни страхових премій та довгострокові тенденції

За останній рік для молодих водіїв спостерігалися більш сприятливі зміни у страхових преміях за автоцивілкою. Страхові премії для водіїв віком до 25 років знизилися на 2,2%, тоді як премії для водіїв віком від 25 до 49 років зросли на 11,5%, а премії для водіїв старше 50 років збільшилися на 10,2%.

У вересні близько 37% водіїв віком до 25 років отримали пропозиції нижче 1 500 фунтів стерлінгів, що є покращенням порівняно з 30% за аналогічний період минулого року. Для водіїв у віці від 25 до 49 років 89% змогли отримати котирування нижче 1 500 фунтів стерлінгів, порівняно з 92% у минулому році. Для водіїв старше 50 років 97% отримали котирування нижче 1 500 фунтів стерлінгів, що не змінилося порівняно з минулим роком.

З моменту запуску Індексу цін на автоцивілку від Consumer Intelligence у квітні 2014 року середні котирування премій зросли на 207,9%. Премії для водіїв віком до 25 років зросли майже вдвічі – на 95,5%, а для водіїв віком від 25 до 49 років – на 233,1%. Для водіїв старше 50 років страхові внески зросли на 221,8%.

Дані також показують, що власники фургонів, які використовують свої транспортні засоби для соціальних, побутових та розважальних цілей, побачили зростання котирувань страхових премій на 13,1% за останній рік. У той же час, у підприємців премії зросли на 8,4%.

З того часу, як Consumer Intelligence почала відстежувати ці надбавки, ставки зросли на 269,7% для соціального, побутового та розважального використання, і на 183,5% для торговців, які використовують фургони для перевезення власних товарів.

Автор:  Kenneth Araullo
Джерело:  Insurance Business UK
URL статті:  https://www.insurancebusinessmag.com/uk/news/auto-motor/revealed--latest-van-insurance-premium-rates-510048.aspx

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес