На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Російський "тіньовий флот" розливає нафту у водах по всьому світу – розслідування Politico

Версия для печати Версия для печати
17.10.2024 

Судна російського "тіньового флоту", які транспортують нафту, спричинили щонайменше дев’ять нафтових розливів у світових водах з 2021 року, повідомляє видання Politico.

Журналісти провели розслідування, використовуючи супутникові знімки неурядової організації SkyTruth, дані про судноплавство компанії Lloyd’s List та інформацію товарної платформи Kpler.

Вони виявили нафтові розливи від суден "тіньового флоту" у різних країнах, зокрема в Таїланді, В'єтнамі, Італії та Мексиці.

Один з найбільших нафтових розливів виявили приблизно за 100 кілометрів від берега Шотландії. Темна пляма сягає 23 кілометрів, і, ймовірно, її джерелом є танкер Innova.

Innova входить до "тіньового флоту" – групи застарілих суден, які обходять санкції та перевозять російську нафту і інші заборонені товари. На момент розливу судно перевозило 1 мільйон барелів підсанкційної нафти з Росії до Індії.

Ще один випадок розливу нафти стався з танкером Aruna Gulcay біля берегів Італії. Він залишив за собою нафтову пляму довжиною 47 кілометрів.

Експерти попереджають, що ці судна працюють без належного технічного обслуговування, не мають страхування та не відповідають міжнародним стандартам безпеки. Більшість із них були побудовані п’ятнадцять і більше років тому. Ці фактори роблять їх більш вразливими до технічних проблем, які можуть вплинути на керованість.

Аналітики зазначили, що дев’ять виявлених нафтових плям, які вдалося пов’язати з суднами "тіньового флоту" Росії, ймовірно, представляють лише невелику частину реальних масштабів проблеми.

Джерело:  NV.ua
URL статті:  https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/tinoviy-flot-rosiji-zalishiv-shchonaymenshe-naftovih-plyam-u-vodah-po-vsomu-svitu-50459380.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес