На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Ризики можуть стати неможливими для страхування

Версия для печати Версия для печати
24.10.2024 

Серед покупців страхування зростає занепокоєння щодо того, що ризики стануть неможливими для страхування, оскільки вони повідомляють про погіршення покриття багатьох ключових ризиків за останні 12-24 місяці, показує Global Risk Managers Survey 2024. Опитування понад 1000 менеджерів із ризиків і страхування з 77 країн показує, що 53% респондентів вважають, що ключові види діяльності та локації стануть неможливими для страхування в майбутньому, порівняно з 41% під час останнього опитування у 2022 році.

Респонденти назвали фізичні ризики зміни клімату та стихійні лиха (73%) як область, яка, швидше за все, стане неможливою для страхування. Далі йдуть кібератаки з 55%, порушення ланцюга постачання – 35%, ризик цифровізації, включаючи ШІ, – 33%, технологічні ризики – 31% та інші ризики – 16%.

У своїй вступній промові на форумі президент FERMA Шарлотта Гедемарк закликала страховиків почати належним чином вирішувати деякі з цих проблем покупців. "На жаль, більше половини ризик-менеджерів побоюються, що деякі ризики або дії стануть неможливими для страхування в найближчому майбутньому. Більше 50%! ", – сказала вона.

Занепокоєння щодо здатності передавати ризики в майбутньому поряд із тим, що здається погіршенням покриття за багатьма лініями. Респонденти опитування відносять виключення та зміни формулювань до третіх і четвертих найбільш впливових тенденцій ринку страхування, причому остання проблема піднялася на два місця з 2022 року. Двома головними проблемами залишаються зростання витрат на премії та скорочення потужностей.

Опитування показує, що 37% повідомили про зменшення розміру покриття майнової шкоди та/або припинення діяльності і лише 14% повідомили про краще покриття.

Що стосується відповідальності за продукт, то 26% покупців страхування кажуть, що рівень покриття зменшився, а 6% кажуть, що він збільшився. Що стосується відповідальності за погіршення навколишнього середовища, 20% повідомляють про зменшення, а 7% про збільшення. Що стосується помилок і упущень/професійної відповідальності, 22% кажуть, що покриття зменшилося, а 6% збільшилося.

Тридцять відсотків повідомили про зменшення покриття кіберризиків, а 25% відчули збільшення. Але є ознаки того, що тут все покращується. Лише 14% повідомили про збільшення охоплення два роки тому, і лише 8% помітили значне скорочення кіберпокриття цього разу, порівняно з 33% у 2022 році.

У відповідь на все ще явно складні ринкові умови покупці, звичайно, адаптували свої стратегії та програми страхування. Тактикою номер один за останній рік, яку використовували 54% респондентів, була зміна моделей купівлі страхування після перегляду вимог до покриття, лімітів і сублімітів.

Наступною за п.п.лярністю стратегією було посилення заходів із запобігання збиткам (44%), щоб передбачити подальше посилення умов і залишатися привабливими для страховиків. Потім йшли спроби домовитися про довгострокові угоди або пролонгацію політики (30%), щоб забезпечити сприятливі умови, а також реалізацію або подальше використання кептивів (28%).

З огляду на зростання загрози незастрахованих ризиків, спеціалісти прогнозують, що бізнесу доведеться змінювати свої підходи до управління ризиками. Традиційні страхові інструменти можуть стати менш ефективними, тому компаніям необхідно шукати інноваційні рішення та активно співпрацювати з регуляторами та страховиками для розробки нових підходів до управління ризиками.

Джерело:  УкрАРМ
URL статті:  https://ukrarm.org/riziki-mozhut-stati-nemozhlivimi-dlya-strahuvannya/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес