На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Роз'яснення МТСБУ щодо скасування первинної довідки про пошкодження у ДТП

Версия для печати Версия для печати
09.12.2015 

Моторне (транспортне) страхове бюро України, у зв'язку із поширенням у ЗМI інформації щодо затримки виплат страховими компаніями через скасування первинної довідки про пошкодження у ДТП, інформує про наступне.

Після набрання 07 листопада 2015 року чинності основних положень Закону України "Про Національну поліцію" почали роботу підрозділи патрульної поліції Національної поліції України у Києві, Львові, Харкові та Одесі.

Наказом МВС України від 07.11.2015 № 1395 "Про затвердження Iнструкції з оформлення поліцейськими матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованих не в автоматичному режимі", форма первинної довідки про пошкодження транспортних засобів у дорожньо-транспортній пригоді та порядок її видачі поліцейськими не передбачено.

У зв'язку з припиненням діяльності патрульної служби МВС та початком роботи патрульної поліції Національної поліції України, Iнструкція з оформлення працівниками патрульної служби МВС матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затверджена наказом МВС України від 10.07.2015 № 842, визнана такою, що втратила чинність.

З огляду на вищевикладене, в містах, де розпочала свою роботу патрульна поліція, при оформленні ДТП первинна довідка про пошкодження транспортних засобів у ДТП більше не оформлюється.

Процедура видачі страховикам та Моторному (транспортному) страховому бюро України довідки про дорожньо-транспортну пригоду, передбачена положеннями Закону України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", підрозділами патрульної поліції продовжує здійснюватися відповідно до Порядку видачі довідки про дорожньо-транспортну пригоду, затвердженого наказом МВС України від 04.07.2011 № 389, згідно вимог закону.

"Ненадання страхувальником первинної довідки про пошкодження транспортних засобів у ДТП не є підставою ні для відмови у здійсненні страхового відшкодування, ні для його затягування", - звертає увагу Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Источник:  МТСБУ
URL статьи:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/115268/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес