На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Німецькі страховики очікують збільшення на 2,5% загальної суми премій у 2022 році

Версия для печати Версия для печати
12.04.2022 

Німецькі страховики очікують збільшення на 2,5% загальної суми премій (GWP) у 2022 році. Проте здійснення цього очікування значною мірою залежить від подальших подій у війні в Україні. Якщо війна триватиме далі, зростання, ймовірно, буде слабшим.

За підсумками 2021 р. страхова галузь продемонструвала збільшення премій на 1,4% до 225 мільярдів євро по всіх бізнес-лініях. Враховуючи економічний вплив війни, на 2022 р. прогноз знизився з 3,0% загального зростання до 2,5% та менше 1,0% для сектора страхування життя.

Основними наслідками війни в Україні є послаблення купівельної спроможності домогосподарств, обтяжених набагато вищими цінами на енергію, збільшення загальної невизначеності тощо. "Загальне правило полягає в тому, що рішення щодо довгострокового забезпечення та страхування, як правило, відкладаються під час кризи", – кажуть страховики.

Що стосується прямого впливу війни в Україні на німецьку страхову індустрію, його оцінюють як незначний. В даний час він обмежується страхуванням перевезень та кредитним страхуванням. Наслідком війни також є збільшенням ризику кібер-нападів, що може призвести до додаткових страхових претензій від компаній, застрахованих у Німеччині.

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес