На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Вартість автострахування у Великобританії знизилася до найнижчого рівня з 2015 року

Версия для печати Версия для печати
05.05.2022 

Середня ціна на страхування в першому кварталі 2022 року становила 416 фунтів стерлінгів, згідно даних Асоціації британських страховиків (ABI), що є зниженням на 5% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Ціни на нові поліси збільшились, але вартість поновлення страхового покриття знизилася.

Нещодавно запроваджені правила означають, що страховики не можуть надавати чинним страхувальникам, що переукладають договори, ціну вищу, ніж ту, яку б вони сплатили як нові клієнти.

Заходи були запроваджені національним наглядовим органом (FCA), який заявив, що вони мають на меті покласти край нескінченним знижкам для заманювання нових клієнтів страховиків.

Очікується, що автомобілісти заощадять 4,2 млрд. фунтів стерлінгів протягом 10 років завдяки цим змінам, зауважує FCA.

ABI виявив розрив, що постійно зростає, у розмірі середніх премій за новими договорами та пролонгованими з моменту введення нових правил. Середня премія, сплачена новим клієнтом в першому кварталі, була на 105 фунтів вища, ніж за у разі поновлення договору.

Середня ціна нового полісу становила 480 фунтів стерлінгів, що на 34 фунти стерлінгів більше, ніж роком раніше, тоді як середній показник для пролонгації становив 375 фунтів стерлінгів (-55 фунтів стерлінгів до показників минулого року).

Страховики продовжують стикатися з тиском витрат на розмір премії, частково через постійний глобальний дефіцит напівпровідників, повідомляє ABI. Дефіцит посилюється через пандемію коронавірусу та війну в Україні.

Середній автомобіль може містити до 3000 напівпровідникових мікросхем, а дефіцит впливає на час та вартість ремонту транспортних засобів, додає ABI.

Ціна фарби також зростає. Транспортні засоби стають все більш досконалими та дорожчими в ремонті. Також на ціни впливає дефіцит кваліфікованої робочої сили в авторемонтній галузі після Брекзіту.

"Хоча це надзвичайно складно, страховики роблять усе можливе, щоб ціни були максимально конкурентоспроможними, оскільки мільйони домогосподарств намагаються впоратись з кризою зростання витрат на життя", – зауважують в ABI.

Источник:  Yahoo Finance
URL статьи:  https://finance.yahoo.com/news/uk-car-insurance-quotes-050055133.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес