На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

PWC провела дослідження трансформації андерайтингу та інвестицій страховиків у технології

Версия для печати Версия для печати
15.07.2022 

Страховики Лондонського ринку історично конкурували на основі досвіду, а не технологій. Вважалося, що шлях до успіху полягає в найнятті найкращих андеррайтерів у потрібній кількості.

Згідно зі звітом PWC Transforming the London Insurance Market, системи та інструменти були другорядними. Iнші проблеми заважали змінам: вважалося, що важко обґрунтувати інвестиції; існував певний рівень самозаспокоєння щодо довгострокової прибутковості; і класові тактичні рішення були визнані задовільними. У поєднанні з більшою частиною ринкової інфраструктури, яка забезпечується централізовано, страховики відчувають труднощі.

Тепер ми бачимо, як ландшафт змінюється: жорсткий ринок є одним із каталізаторів, поряд із загальним уявленням про те, що інші роблять інвестиції, і що сучасні модульні інструменти впроваджувати швидше, легше та менш ризиковано.

Наступне покоління андеррайтерів також більш відкрите до нових інструментів і нових способів роботи. Вперше за десятиліття ми бачимо значні інвестиції в технологію, яка використовується в андеррайтингу, від пошуку до діяльності після зв’язування.

PWC запитав у вищого керівництва страхових компаній Лондонського ринку їхню думку про стимули, можливості та ризики цих інвестицій у технології.

Опитування виявило деякі унікальні ідеї щодо успішної трансформації та отримання найкращої рентабельності інвестицій.

Страховики намагаються вирішувати широкий спектр проблем одночасно: краще озброїти андеррайтерів необхідними інструментами та знаннями; зниження витрат і збільшення продуктивності; покращити контроль і краще обслуговувати клієнтів і брокерів.

Страховики мають проблеми з витратами, колективно та індивідуально. Не дивно, що опитування вважає вирішення цього головним фактором.

Побудувати бізнес-кейс навколо скорочення витрат часто здається легким, але довгостроковий успіх вимагає ретельного управління та відстеження отримання вигод і етапів впровадження.

6 ключових дій програми впровадження технологій для страховиків

  1. Підтвердьте, що ваша бізнес-стратегія сприяє технологічній трансформації. Щоб підтвердити свої плани на майбутнє, вам потрібно чітко спрогнозувати, як зміниться ваш бізнес. Наприклад, робити припущення щодо цифровоъ дистрибуції та необхідності інтеграції API з брокерами та іншими посередниками.
  2. Поставте чіткі та реалістичні цілі, узгоджені з бізнес-обґрунтуванням для вашої трансформації. Будьте чіткі щодо того, чого ви намагаєтеся досягти, і що визначає успіх. Цілі повинні бути закладені в повсякденну програмну діяльність, інакше розвиток може легко піти в неправильному напрямку.
  3. Встановіть кінцевий технологічний дизайн для вашого бізнесу. Це може бути гнучким, але вам потрібне зображення того, які програми підтримуватимуть яку бізнес-діяльність. Не працюйте у зворотному напрямку (тобто придбате технологію, а потім вирішувати, що з нею робити неправильно). Почніть із бізнес-вимог, а потім вирішіть, як технологія найкраще їх задовольнить.
  4. Поєднайте інвестиції в технології з будь-якою програмою культурних змін і гібридними робочими зусиллями. Багато таких програм виявляються невдалими, тому що користувачі не використовують нові інструменти так, як вони передбачали.
  5. Найбільші переваги досягаються завдяки поєднанню нових технологій із покращеними та стандартизованими бізнес-процесами. Деякі аспекти спеціального андеррайтингу назавжди залишаться специфічними для класу, але багато видів діяльності виконуються по-різному в кожному класі через історичну практику, а не реальні потреби бізнесу. Узгодження активності між класами створює хвильовий ефект підвищення ефективності протягом усього процесу цитування до постзв’язування.
  6. Прийняття Загальних стандартів даних, починаючи з Загального запису даних (CDR), є життєво важливим для трансформації ринку в цілому. Візьміть участь у створенні нових способів роботи: у певному сенсі ми всі разом, залежні від прийняття та підходу один одного.
  7. Важливо чітко визначити цілі програми та те, як вони пов’язані з окремими інвестиціями. Надто часто надання вигоди відокремлюється від інвестицій у технології. Технологічні зміни не повинні ставати самоціллю.

Iнвестиції в технології також повинні супроводжуватися відчутними змінами в робочих практиках і цільових операційних моделях. Легко зробити припущення щодо переваг, які можуть принести нові інструменти, але без правильних процесів і впровадження переваги змін часто не матеріалізуються.

Страховики витрачають занадто мало часу на андеррайтинг. Вирішення цього питання не тільки підвищує продуктивність, але й допомагає компаніям залучати й утримувати таланти. Ті, хто має сучасний інструментарій і ефективні процеси, мають більше залучених андеррайтерів і краще утримання.

Опитування визначило дві пріоритетні та пов’язані сфери інвестування: робочі місця андерайтингу та інструменти управління портфелем.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/07/15/41499

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес