На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Збитки страхового ринку через неефективність андеррайтингу можуть сягнути $160 млрд

Версия для печати Версия для печати
08.08.2022 

Згідно зі звітом Accenture, збитки страховиків через зростання рівня виплат протягом наступних п’яти років можуть сягнути 170 мільярдів доларів, а неефективність процесу андеррайтингу потенційно може коштувати галузі ще 160 мільярдів доларів за той самий період.

Звіт базується на опитуваннях понад 6700 страхувальників у 25 країнах; понад 120 керівників департаментів врегулювання у 12 країнах і понад 900 андеррайтерів у США. Він досліджує, як страхова галузь реагує на останню динаміку ринку, тиск з боку нових конкурентів і виклики, з якими стикаються андеррайтери.

Він також передбачає зростаючий попит на бездоганний досвід клієнтів, зокрема, як можна застосувати технології штучного інтелекту (АI), щоб задовольнити й утримати клієнтів і трансформувати функцію андеррайтингу.

Дослідження показало, що 31% заявників не були повністю задоволені своїм досвідом врегулювання щодо страхування будинків і автомобілів за останні два роки. З них 60% згадали про проблеми зі швидкістю розрахунків, а 45% – про проблеми з процесом закриття справи.

30% незадоволених заявників сказали, що вони змінили страховика протягом останніх двох років, а ще 47% сказали, що планують це зробити. Споживачі, які повідомили про те, що вони не повністю задоволені врегулюванням, приносять страховикам щороку до 34 мільярдів доларів премій або 170 мільярдів доларів протягом п’яти років.

79% опитаних керівників відділів врегулювання вважають, що автоматизація, штучний інтелект і аналіз даних на основі машинного навчання можуть принести користь для налагодження ефективного процесу врегулювання збитків. Однак, лише 35% керівників повідомляють, що їхні компанії почали використовувати ці технології.

Дослідження показує, що майже 65% страхових компаній планують інвестувати 10 мільйонів доларів або більше в ці технології протягом наступних трьох років, зосереджуючись на додатках на основі АI та технологіях автоматизації.

Страховики можуть скоротити операційні витрати на андеррайтинг за рахунок впровадження технологій штучного інтелекту, забезпечивши підвищення ефективності до 160 мільярдів доларів до 2027 року. Оскільки андеррайтери наразі орієнтуються на застарілі системи та неефективні процеси, дослідження показало, що до 40% їхнього часу витрачається на неосновну та неадміністративну діяльність, спричиняючи щорічну втрату ефективності від 17 до 32 мільярдів доларів. Понад 60% опитаних андеррайтерів вважають, що можна покращити якість процесів та інструментів їхніх організацій.

Штучний інтелект більше не є технологією майбутнього, а усталеним потенціалом, який багато новаторів у сфері страхування вже використовують, щоб забезпечити кращий досвід клієнтів і розширити можливості свого персоналу.

Оскільки люди та штучний інтелект ще тісніше співпрацюють у сфері страхування, компанії зможуть змінити спосіб своєї роботи, стаючи більш ефективними, гнучкими та адаптивними. Ті, хто вже переходять на використання АI, зможуть створити стійку конкурентну перевагу.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/08/08/41593

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес