На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Deloitte опитав топ-менеджерів страхових компаній США щодо майбутнього страхового ринку

Версия для печати Версия для печати
12.08.2022 

Deloitte опитав 100 фінансових керівників страхових компаній США щодо того, яке майбутнє чекає страховиків. Опитування показало, що більшість з них налаштовані позитивно і зараз спрямовують основні ресурси на збільшення прибутку.

Близько половини респондентів представляли ринок страхування від нещасних випадків, 39% оформляли індивідуальне страхування життя, 32% – корпоративне страхування, 36% послуги перестрахування (сума цифр перевищує 100%, оскільки компанії-респонденти часто займаються кількома напрямками).

Очікування прибутку показали непогані результати: 59% респондентів очікують на його збільшення, і лише 16% прогнозують зниження; 28% респондентів прогнозують помірний приріст у розмірі 1-5%. 31% очікують ще більш стійкого зростання, а також 12% очікують на стрибки більш ніж на 15%.

Загальна тенденція зберігається і щодо чистого прибутку: 56% очікує на більш високий прибуток у 2021 році і лише 23% респондентів очікують падіння чистого прибутку; 28% опитаних прогнозують зростання більш як на 5%, а також 16% прогнозують зростання більш ніж на 10%.

Однак 77% опитаних стурбовані можливими фундаментальними змінами як в економіці, так і поведінці споживачів. Це частково пояснює той факт, чому в цілому оптимістичні очікування доходів та прибутку. Багато страховиків спостерігають та ретельно аналізують зміни, перш ніж брати на себе якісь додаткові фінансові зобов’язання.

Незважаючи на обережну позицію більшості страховиків щодо збільшення витрат, 69% заявили, що їхня компанія починає розвиватися або вже перейшла в режим, орієнтований на зростання.

Ключові моменти за результатами опитування:

  • більшість американських страховиків вже перейшли на стратегію постпандемічного зростання і почали подвоювати інвестиції в технології, які дозволяли їм ефективно взаємодіяти з клієнтами у віддаленому форматі;
  • 40% опитаних вже збільшили свої бюджети, а 31% очікують на ще більше збільшення витрат на кінець цього року

Так як обмеження через пандемію майже зняті, то перед компаніями постало питання про те, як безпечно перевести віддалених співробітників в офісний формат роботи або перейти до змішаної системи, оскільки багато хто звикли і продовжують працювати вдома.

Багато хто позитивно ставиться до прибутку за рахунок інвестицій у високі технології

Враховуючи необхідність переходу сервісів в онлайн, не дивно, що 96% респондентів прискорили впровадження цифрових технологій у свої компанії насамперед підвищення ефективності, а також поліпшення якості обслуговування клієнтів.

Такий високий показник сприяють агресивнішим інвестиціям у технології: 68% опитаних планують збільшити витрати на аналітику даних (порівняно з 49% в огляді перспектив, проведеному Deloitte влітку минулого року); 66% виділяють здебільшого оновлення програм, з допомогою яких працюють із клієнтами; 59% збільшать витрати на штучний інтелект (порівняно з 40% у попередньому опитуванні Deloitte).

Віддалена робота чи офіс: що буде з форматом роботи?

Питання вибору формату робочого місця після пандемії стало одним із головних у 2022 році практично для всіх компаній світу. Щодо страхових компаній, дослідження Deloitte показало, що тільки кожен четвертий схильний повернутися до "традиційної" офісної моделі. Майже половина опитаних планують прийняти прогресивну "гібридну" модель, яка поєднує у собі віддалений та офісний формат. Чверть, що залишилася, підтримує виключно віддалену сферу. Наприклад, Nationwide Insurance очікує, що близько 50% її співробітників працюватимуть або в офісі, або за гібридною моделлю.

Нетрадиційні моделі повинні дозволити страховикам розширити кадровий резерв, оскільки співробітникам більше не потрібно жити безпосередньо поряд із роботою. Такі зміни вже показують результати, оскільки майже 51% респондентів наразі наймають співробітників незалежно від їхнього місцезнаходження. Крім того, такі нововведення допоможуть знизити витрати на нерухомість, тому що знімати офісні приміщення знадобиться значно менше. Згідно з опитуванням, 87% заявили, що їм вдалося віддалено підтримувати сприятливу та продуктивну взаємодію зі співробітниками під час пандемії. Найближчим часом страховикам буде складно визначити, яким працівникам слід повернутися до офісу, а кому можна залишатися віддаленими. Найімовірніше, це залежить від індивідуальних потреб та функціоналу кожної компанії.

Екологічне, соціальне та корпоративне управління (ESG)

Страховики зіштовхнуться із суворими перевірками, коли регулюючі органи перевірятимуть, наскільки справедливо й адекватно розглянуті вимоги споживачів, оскільки основна взаємодія з нею під час пандемії стала віртуальною.

Крім того, підвищену увагу буде приділено питанням екологічного, соціального та корпоративного управління (ESG). Як мінімум, очікується, що страховики зіткнуться з новими вимогами про кліматичні ризики, встановленими Департаментом фінансових послуг Нью-Йорка, який поставив кліматичний ризик на перший план. Сенатори США запросили у глав страхових компаній докладну інформацію про те, як зміна клімату може вплинути на компанії (вплив на премії та претензії, проходження стрес-тестів, страхування викопного палива та узгодження з інвестиційною політикою).

Соціальний аспект ESG також приверне увагу регулюючих органів до складу співробітників, оскільки опитування показало, що 69% респондентів виділяють додаткові ресурси для підтримки різноманітності та зусиль щодо залучення. Питання про доступність та справедливі виплати у сфері страхування автомобілів та страхування від повеней швидше за все залишаться у пріоритеті у регулюючих органів, оскільки критерії андеррайтингу (послуги, що надаються страховими компаніями, які гарантують отримання виплат у разі фінансових збитків) оспорюються (наприклад, використання кредитних рейтингів або питання, чи були кандидати колись заражені COVID-19). Вивчається питання, чи можуть алгоритми в системах штучного інтелекту мати різний вплив на недостатньо обслуговуються спільноти.

Страхувати своє життя можна онлайн

Доходи від внесків зі страхування життя знизилися на 8% у 2021 році, тоді як загальний дохід упав на 4%, скоротивши чистий прибуток удвічі. Проте пандемія підвищила поінформованість необхідність покриття смертності. Поява онлайн-додатків страхування життя допомогла відновити продаж у 2022 році.

Протягом кількох років страхування життя збільшилось на 4%. З січня продаж страхування життя online збільшився з 30% до 50%, а продаж через агентів впав на цілих 50%. Пандемія вже загострила онлайн-конкуренцію з боку цифрових стартапів, і якщо споживчі уподобання збережуться у цьому напрямі, така конкуренція, ймовірно, посилиться у 2022 році.

Проте, незважаючи на всі потрясіння, викликані COVID-19, відсоток людей у ​​США, які мають прогалини у страхуванні життя, продовжує зростати. Згідно з дослідженням LIMRA, лише 52% американців заявили, що вони оформили поліс страхування життя у 2022 році. Тобто близько 102 мільйонів незастрахованих або недостатньо застрахованих американців вважають, що їм потрібно або купити поліс або розширити свою страховку.

У міру стихання пандемії у Сполучених Штатах, як споживачі, так і страховики, спостерігатимуть, як змінилися їхні потреби та переваги. Страхові компанії повинні спиратися на інновації, що з’явилися через пандемію, щоб прискорити перехід до зручніших для користувача правил, платформ та процесів.

Корпоративне страхування активно розвивається в онлайн-форматі

Оскільки доходи корпоративного страхування безпосередньо пов’язані з рівнем зайнятості, всі звільнення, зупинки бізнесу через пандемію, а також різке збільшення позовів від співробітників, які перехворіли на Covid-19, могли вплинути на прибуток страховиків. Проте загальний вплив стримувався кількома чинниками.

По-перше, на відміну від фінансової кризи 2008 року, 2021 року було набагато більше закриття підприємств малого бізнесу, які з меншою ймовірністю брали групові пільги.

По-друге, деяким більшим компаніям вдалося запобігти падінню доходів і зберегти більшу частину своєї робочої сили, оскільки державні програми захисту заробітної плати допомогли зберегти мільйони співробітників та їхні пільги.

Страховики намагалися відмовитися від традиційних процесів та послуг, щоб прискорити цифрові можливості, одночасно забезпечуючи роботу в онлайн-форматі та інтерактивну взаємодію з клієнтами. Наприклад, щоб забезпечити можливість подання заяв про втрату працездатності через інтернет, страховикам потрібно було не лише вирішити, як переконати людей обмінюватися електронними медичними картками, а й навчити їх поводитися із заявами та платежами у цифровому форматі.

Багато хто скористався можливістю удосконалити свої цифрові можливості. Наприклад, одна компанія зі страхування життя оптимізувала процеси групового адміністрування за допомогою хмарного програмного забезпечення, призначеного для оцифрування реєстрації, каталогів постачальників та конфігурації планів через портал для учасників.

Згідно з опитуванням Deloitte, 97% страховиків вважають, що вони підтримують тісний контакт з клієнтами під час пандемії.

У тому числі 40%, повністю згодних із цією думкою. Проте 38% респондентів не були зацікавленими у нових перспективах продажу. Це вказує на те, що страховикам все ще потрібно працювати над оцифровкою операцій, не забуваючи і про особистий зв’язок із клієнтами та іншими зацікавленими сторонами. Страховики повинні переглянути, як їхні компанії та галузь можуть адаптуватися для задоволення очікувань зацікавлених сторін, включаючи клієнтів, інвесторів, регулюючих органів, законодавців та аналітиків.

Страховим компаніям, як і іншим фінансовим установам, буде необхідно відновлювати громадську довіру та будувати справедливу галузь фінансових послуг, у якій прибуток та вплив на суспільство мирно співіснують, – йдеться у звіті.

Пандемія показала, що страхова галузь незалежно від країни може адаптуватися під ситуацію. Враховуючи необхідність віддаленої роботи, прискорився процес впровадження цифрових технологій у компанії, а також розвинулася нова модель роботи для співробітників, що позитивно вплинуло на ефективність.

Страховикам необхідно використовувати нововведення, які довелося впроваджувати під час пандемії, щоб прискорити та покращити процес переходу до зручного для клієнтів сервісу. Безумовно, доведеться вирішувати ще багато питань і виправляти недоліки, і одна з можливих проблем у майбутньому може полягати в тому, як досягти більш високого чистого прибутку, без шкоди для вже існуючого доходу або збитків акціонерів.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/08/12/41612

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес