На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Підтримка експортерів в умовах війни: поєднання програми "Доступні кредити 5-7-9%" зі страхуванням експортних контрактів

Версия для печати Версия для печати
06.09.2022 

Одним із завдань впровадження NCTS – це підтримка українського бізнесу та здешевлення кінцевої продукції, відповідно – її конкурентоспроможність, зокрема і на зовнішніх ринках. Про інші дії Уряду для полегшення роботи вітчизняних експортерів в умовах війни йдеться в інтерв’ю заступника Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрія Драганчука для IА "Укрінформ".

"Для українських експортерів вже давно все зроблено максимально просто. Що потрібно зараз? Насамперед, доступ до фінансового ресурсу, із чим у підприємців неабиякі проблеми. Тому Мінфін активно розвиває Державну програму "Доступні кредити 5-7-9", а також доповнює її. Як ви знаєте, держава компенсує банкам відсоткову ставку за кредитами на підтримку та розвиток бізнесу і українські виробники мають можливість отримати дешевий ресурс. Ми не зупинили цю програму під час війни, а навпаки її наростили, спростили", – розповів Юрій Драганчук .

Також він зазначив, що це єдиний механізм у державі, за рахунок якого аграрії, в першу чергу, отримали доступ до дешевого фінансування через державні банки. З 24 лютого у межах Державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" укладено 11 890 кредитних договорів на 48,14 млрд грн, з яких 19,44 млрд грн – кредити для сільськогосподарських товаровиробників.

Програму втілює Фонд розвитку підприємництва (ФРП). Єдиним учасником ФРП є Уряд України в особі Міністерства фінансів України, що координує всі аспекти діяльності Фонду. Наразі за Державною програмою "Доступні кредити 5-7-9%" ФРП уклав угоди про співробітництво зі 42-ма банками. А з моменту запуску Програми уповноважені банки видали бізнесу 46 712 кредитів загалом на 137,76 млрд грн.

"Розуміючи викликані війною складнощі з фінансуванням для експортерів, влада – також за ініціативи Мінфіну – запровадила ще одну можливість: використання додаткового інструменту страхування експортних контрактів через Експортне кредитне агентство. I тепер можна комбінувати отримання ресурсу через Фонд розвитку підприємництва у межах програми "Доступні кредити 5-7-9%" та страхування експортних контрактів за допомогою ЕКА", – зазначив заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Источник:  Міністерство фінансів України
URL статьи:  https://www.mof.gov.ua/uk/news/pidtrimka_eksporteriv_v_umovakh_viini_poiednannia_programi_dostupni_krediti_5-7-9_zi_strakhuvanniam_eksportnikh_kontraktiv-3595

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес