На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Економічні та страхові збитки від стихійних лих за 9М2022 оцінюються у $227 млрд та $99 млрд

Версия для печати Версия для печати
26.10.2022 

Глобальні стихійні лиха на кінець третього кварталу 2022 року спричинили загальні економічні збитки, які оцінюються як мінімум у 227 мільярдів доларів, з яких 99 мільярдів доларів були покриті державними та приватними страховими компаніями, що становить розрив у захисті на 56%.

У звіті Aon Global Catastrophe Recap, опублікованому Impact Forecasting, командою Aon з розробки моделей катастроф, оцінюється вплив стихійних лих, які сталися в усьому світі за дев’ять місяців року.

Найбільший відсоток економічних втрат припало на Сполучені Штати (114 мільярдів доларів), за ними йдуть Азіатсько-Тихоокеанський регіон (56 мільярдів доларів) і EMEA (42 мільярди доларів). Економічні втрати в США та регіоні EMEA були вищими за середні, тоді як у Азіатсько-Тихоокеанському регіоні втрати були нижчими за середні.

Очікується, що внаслідок багатьох природних катастроф, про які повідомляється, відбуватиметься серйозний розвиток збитків, особливо з усвідомленням витрат, пов’язаних з тропічними циклонами у всьому світі. Сезони тропічних циклонів можуть потенційно спровокувати вражаючі події протягом решти року з додатковими витратами, що виникають через інфляційний тиск. Вторинні ризики також можуть підштовхнути загальні страхові збитки за 2022 рік значно вище 100 мільярдів доларів.

Хоча загальна сума економічних збитків була близькою до середнього рівня 21 століття, сукупні страхові збитки значно перевищили середні показники з 2000 та 2012 років і наблизилися до середнього значення за останні п’ять років.

Ці прогнози залежать від остаточної оцінки збитків від урагану Ян, який обрушився на США наприкінці вересня. Хоча початкові оцінки свідчать про те, що загальні збитки від Яна, ймовірно, сягатимуть десятків мільярдів доларів, очікується, що остаточні цифри можуть змінитися. Цей тип розвитку збитків є стандартним і очікується після подій більшого масштабу.

Вторинні небезпеки, такі як сильний конвективний шторм і повінь, домінували у збитках у першій половині року, тоді як збитки від первинних небезпек прискорилися в третьому кварталі через активність тропічних циклонів в Атлантиці та західній частині Тихого океану, причому ураган Ян, як очікується, буде одним з найдорожчих страхових випадків у світі.

Екстремальна спека та умови посухи охопили значні частини Європи та Китаю протягом першої половини третього кварталу, причому в обох регіонах. Останній місяць третього кварталу характеризувався інтенсивними тропічними циклонами з ураганом "Ян" і "Фіона" в Атлантичному басейні та супертайфуном "Нору" і "Нанмадол" у західній частині Тихого океану.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/10/26/41915

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес