На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Кібератаки з росії можуть спричинити більше суперечок між бізнесом і страховиками

Версия для печати Версия для печати
23.11.2022 

У звіті GlobalData йдеться про те, що кібератаки з росії можуть спричинити більше суперечок між компаніями та страховиками після справи Zurich-Mondelez.

9% малих і середніх підприємств, які придбали кіберстрахування у 2022 році, сказали, що російсько-українська війна була ключовим фактором їх придбання полісу. За даними компанії, майже кожне з 10 МСП, яке купувало кіберстрахування у 2022 році, робило це як запобіжний захід проти російсько-українського конфлікту.

Незважаючи на те, що він поступається іншим ключовим факторам, компанії, які вказали цей фактор, безсумнівно очікують на виплату, якщо вони стануть жертвами кібератаки з цієї причини.

Провідними факторами стали збільшення роботи вдома під час пандемії (27%) та повідомлення ЗМI про кібератаки (26%).

Дуже важливо, щоб страховики чітко розуміли, що покривається, а що ні, оскільки потік резонансних судових справ у кіберпросторі завдасть великої шкоди страховій галузі, особливо після нещодавніх випадків перерви в бізнесі через пандемію.

Такі випадки можуть посилити думку про те, що страховики прагнуть уникнути виплати претензій, що зробить утримання клієнтів ще важчим, ніж зараз, через кризу вартості життя.

Zurich і Mondelez International (власник Cadbury) домовилися про врегулювання у розмірі 100 мільйонів доларів після судового спору щодо того, чи міг страховик Zurich уникнути виплати кіберпозову через виключення ризиків війни. Кібератака, яку приписують росії, сталася в 2017 році, після анексії Криму в 2014 році.

Zurich відмовив Mondelez на тій підставі, що атака NotPetya, яка спочатку була спрямована на українські організації, була спонсорованою державою атакою з боку Росії і тому підпадала під її закон про звільнення від війни.

Вважалося, що такі компанії, як Mondelez, зазнали супутніх збитків, оскільки зловмисне програмне забезпечення поширилося за межі своїх початкових цілей, причому Mondelez стверджує, що зазнала збитків у розмірі 100 мільйонів доларів після знищення 24 000 ноутбуків і 1700 серверів у своїй мережі.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/11/23/42032

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес