На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Росія формує "тіньовий флот", скуповуючи застарілі танкери, щоб перевозити свою нафту в умовах санкцій

Версия для печати Версия для печати
03.12.2022 

Однак все одно після введення санкцій вона втрачатиме 600 000 барелів на день

Росія формує "тіньовий флот" танкерів, щоб продавати нафту новим покупцям в умовах нафтових санкцій країн Заходу.

Обмеження щодо російської нафти – ембарго трубопровідної нафти і ціновий поріг на морські перевезення нафти в $60 за барель – набудуть чинності з 5 грудня, а з 5 лютого 2023 будуть поширені на нафтопродукти. Очікується, що такі заходи ЄС та G7 відсічуть vоскву від значної частини світового танкерного флоту, оскільки страховикам, зокрема таким великим, як Lloyd’s of London, буде заборонено страхувати судна з російською нафтою – незалежно від їх призначення – якщо вона продається вище за ціновий поріг в $60.

За оцінками судноплавного брокера Braemar, hосія непомітно назбирала флот із більш ніж 100 застарілих танкерів, щоб допомогти обійти західні обмеження.

Енергетична консалтингова компанія Rystad повідомляє, що у 2022 році росія додала в ланцюжок нафтоперевезень 103 танкери з Iрану та Венесуели.

Закупленим суднам, як правило, 12-15 років, і очікується, що вони будуть списані найближчими роками, каже Ануп Сінгх, керівник відділу досліджень танкерів у Braemar.

"Це покупці, з якими ми, як давні брокери, не знайомі, – сказав Сінгх. – Ми впевнені, що більшість цих судів призначені для росії".

Крім того, у Braemar зазначають, що в 2022 році оператори, пов’язані з росією, придбали до 29 супертанкерів, відомих як VLCC (Very Large Crude Carrier), – дуже великих нафтовозів, кожен з яких здатний перевозити понад 2 млн барелів, а також 31 танкер розміру Suezmax, здатний нести близько 1 млн барелів кожен, і 49 танкерів Aframax, кожен з яких може перевозити близько 700 000 барелів.

Незважаючи на купівлю суден, росія все одно зіткнеться з їхнім дефіцитом, вважають аналітики, і в перші місяці 2023 року може зіткнутися з труднощами при збереженні рівня експорту, що призведе до зростання цін.

За даними Rystad, загальні російські обсяги, втрачені для ринку, можуть зрештою досягти 600 000 барелів на день.

Источник:  MIND
URL статьи:  https://mind.ua/news/20250277-rosiya-formue-tinovij-flot-skupovuyuchi-zastarili-tankeri-shchob-perevoziti-svoyu-naftu-v-umovah-sankc

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес