На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Ціни на автострахування Британія 3 кв. 2022

Версия для печати Версия для печати
07.12.2022 

Середня ціна, яку сплачують британські автомобілісти за страхування автомобілів, зросла лише на 2% за останній рік, незважаючи на постійний "тиск на витрати" з якими стикаються страховики, згідно з останнім відстеженням преміум-трекера автомобілів ABI (Британської Асоціації страховиків).

Трекер ABI – це єдине опитування, яке моніторить ціну, які споживачі реально платять за страховку, а не ціну, яку для них розраховують страховики.

Згідно з останнім трекером, у третьому кварталі цього року:

  • Середня премія, сплачена за автострахування приватними особами, становила 436 фунтів стерлінгів, що на 2% більше показників 3 кварталу 2021 року та на 3% – 2 кварталу поточного року.

Протягом деякого часу АБI попереджала, що страховики вважають все більш складним протистояти зростаючим витрат, таким як дорожчий ремонт та зростання цін на вживані автівки:

  • Середня вартість відновлювального ремонту зросла на 16% до суми трохи більшої 3000 фунтів стерлінгів. Показник відображає зростаючу складність автомобілів, що веде до більш дорогого ремонту та підвищення цін на витратні матеріали для ремонту, такі як фарба.
  • Девальвація фунтів стерлінгу – за 9 міс. 2022 рік курс фунта знизився з 1,35 до 1,15 фунта за долар.
  • Постійний глобальний дефіцит напівпровідників – постачання погіршилося внаслідок пандемії Covid-19 та російського вторгнення в Україну. Автомобіль в середньому може містити до 3000 напівпровідникових мікросхем, а їх дефіцит впливає на час ремонту транспортних засобів. Теж саме стосується затримки та очікування інших запасних частин

Незважаючи на те, що ще занадто рано, щоб повністю оцінити вплив нових правил Financial Conduct Authority (FCA, британський фінансовий регулятор) щодо ціноутворення в моторному страхуванні та страхуванні нерухомості, запроваджених 1 січня 2022 року, показники свідчать про збільшення різниці між середніми преміями за новими та подовженими договорами.

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес