На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Статистика виплат зі страхування життя демонструє зростання смертності в світі у 2022 році

Версия для печати Версия для печати
08.12.2022 

Компанії зі страхування життя в США відчули 27%-й стрибок у позовах на виплату допомоги у разі смерті, що склало понад 100 мільярдів доларів, оскільки збільшення кількості смертей призвело до різкого зростання кількості страхових випадків.

Статистика демонструє підвищений рівень смертності протягом періоду різкого зростання позовів, причому експерти ринку підозрюють, що більшість з них є результатом епохи піку пандемії.

Тенденція до зростання глобальних виплат зі страхування життя

Причини смерті не розголошуються, але збільшення виплат спостерігалося на багатьох світових ринках. Royal London повідомила про рекордні виплати за страхуванням життя, заявивши, що виплатила 91,7% вимог щодо критичних захворювань, у середньому понад 70 000 фунтів стерлінгів на вимогу та загалом понад 136 мільйонів фунтів стерлінгів.

Найпоширенішими причинами скарг на КЗ були рак (65%), інфаркт (11%) та інсульт (7%).

8 провідних страховиків життя також повідомили про падіння основного прибутку за квітень-вересень 2022 року. Вони послалися на рекордні страхові виплати після сьомої хвилі зараження від COVID.

Сектор страхування життя Японії почав обмежувати виплати тих носіїв COVID, які мають високий ризик розвитку важких симптомів. До цієї групи належать вагітні жінки та люди старше 65 років.

Збільшення смертності, опосередковано пов’язаної з COVID

Страховики також спостерігають збільшення кількості смертей, які, здається, опосередковано пов’язані з Covid-19. Деякі компанії повідомили про різке зростання кількості позовів про смерть, потенційно пов’язаних із затримками надання медичної допомоги внаслідок карантину. Серед причин також називають страх людей звернутися за лікуванням і труднощі з записом на прийом.

Згідно звіту "Life Insurance Industry Results", незважаючи на те, що стрибок страхових виплат був несподівано високим, ціна виявилася контрольованою частково через те, що багато жертв були у віці 80-90 років і зазвичай мали обмежені виплати по умовам полісів.

Збалансування ринку полісів страхування життя

Незважаючи на пік виплат у 100 мільярдів доларів, кількість полісів страхування життя, що продаються в США, зросла: у 2022 році було продано приблизно 46 мільйонів полісів. Це на 6,1% більше, ніж у 2020 році.

Загальне страхове покриття в доларах цих нещодавно придбаних полісів впало на 1,3% до 3,3 трильйона доларів.

Другий рік поспіль виплати зі страхування життя зросли на двозначні відсотки. I вже другий рік поспіль компанії зі страхування життя приступили до виклику, виплачуючи також рекордно високі ануїтетні виплати, які зазвичай отримують пенсіонери.

Це є свідченням здатності страховиків життя бути готовими до будь-яких обставин і завжди виконувати свої обіцянки споживачам.

Настрій щодо перспектив розвитку галузі

Заглядаючи вперед, здається, що настрої щодо перспектив розвитку галузі неоднозначні. Хоча досвід припинення дії договору був потенційно кращим, ніж очікувалося, протягом періоду пандемії, якщо говорити про втрату поточного бізнесу, це було певною мірою компенсовано власниками полісів, які використовували інші варіанти договору, такі як преміальні відпустки та скориговане покриття.

Iснують певні побоювання, що як тільки розгортання вакцинації досягне певного масштабу, страхувальники можуть вирішити, що страхування життя тепер є менш пріоритетним, ніж інші основні потреби.

Незважаючи на те, що для багатьох пандемія COVID-19 підтвердила цінність і необхідність страхування життя, стан економіки цілком може переважити це. Заворушення та економічна боротьба в країні добре задокументовані, і, отже, короткостроковий прогноз щодо провалів загалом несприятливий.

Щодо смертності, хоча багато останніх звітів страхових компаній свідчать про те, що розгортання вакцини та її ефективність можуть суттєво зменшити вплив четвертої та п’ятої хвиль пандемії COVID-19, також зростає міркування про потенційну довгострокову перспективу, що вплине на базові показники смертності.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/12/08/42083

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес