На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Moody’s знизив прогноз глобального сектору P&C страхування зі стабільного на негативний

Версия для печати Версия для печати
14.12.2022 

Рейтингова агенція Moody’s вирішила змінити свій прогноз для глобального ринку страхування майна та нещасних випадків (P&C Insurance) зі стабільного на негативний, посилаючись на високу інфляцію збитків, поступове повернення частоти збитків до рівня до пандемії та зростання витрат на перестрахування.

Підвищення тарифів також знижує справедливу вартість активів страховиків з фіксованим доходом, створюючи нереалізовані збитки, які зменшують їхній власний капітал, хоча, оскільки страховики здебільшого зможуть утримувати інвестиції в облігації до погашення, очікується, що ці збитки не будуть вище середнього значення.

Комерційні страхові компанії матимуть більше можливостей для підвищення цін, ніж роздрібні гравці, а лідерам ринку буде легше підвищувати ціни порівняно з меншими страховиками, враховуючи їх сильну конкурентну позицію.

Через слабке економічне зростання та конкурентний тиск, що перешкоджає зусиллям страховиків компенсувати підвищення цін, прибутковість андеррайтингу в цьому секторі в найближчій перспективі знизиться.

Iнфляція вимог вважається меншою на таких ринках, як Китай, Японія та Швейцарія, і більш різкою в США та Європі, що відображає ширші тенденції економічної дивергенції, оскільки центральні банки використовують різні підходи у своїх зусиллях для вирішення економічних проблем.

Moody’s зазначає, що первинні страховики збираються компенсувати більше збитків від природних катастроф у 2023 році, оскільки перестраховики скорочують місткості та підвищують ціни у відповідь на зростання вимог. I цей тягар посилюватиметься труднощами, з якими зіткнуться страховики, підвищуючи ціни, щоб компенсувати претензії в той час, коли світова економіка слабка.

Очікується, що зростання відсоткових ставок підтримає прибутковість інвестицій, що має залишити регулятивний капітал на рівні або помірно вищому рівні.

Moody’s очікує, що прибутковість андеррайтингу в секторі знизиться через поєднання слабкого економічного зростання та конкурентного тиску, що перешкоджатиме зусиллям страховиків протистояти зростанню цін.

Збільшення інфляції збитків на довгострокові лінії також може вплинути на прибутковість андеррайтингу та змусити страхові компанії P&C сектору збільшити свої резерви.

Moody’s дійсно бачить певну компенсуючу силу в зміні процентних ставок, що має сприяти підтримці прибутку від інвестицій для страхових компаній P&C у більшості регіонів, хоча ця тенденція також буде пом’якшена слабкими ринками акцій та вищим кредитним ризиком.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/12/14/42122

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес