На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Перестраховики відмовляються від покриття військових ризиків літаків та морських суден в Україні, білорусі та росії

Версия для печати Версия для печати
20.12.2022 

Страховики можуть відмовитися від страхування літаків, що летять в Україну, або кораблів, що прямують через Чорне море, оскільки перестраховики пропонують виключити регіон з перестрахового покриття з січня 2023 року.

За даними Beinsure з посиланням на Reuters, перестраховики зазвичай поновлюють свої 12-місячні контракти зі страховими компаніями 1 січня, тобто вони мають першу можливість скоротити ризики з початку війни в Україні після того, як цього року вони постраждали від збитків, пов’язаних із війною та Ураганом Ян у Флориді.

Пропоноване положення договорів перестрахування виключає пов’язані з війною ризики щодо літаків або суден в Україні, білорусі та росії. Без підтримки перестраховиків страховики не зможуть надавати страхове покриття для регіонів.

Перестраховики особливо стурбовані втратою літаків, що належать міжнародним лізинговим компаніям, які застрягли в російських аеропортах та були конфісковані росією, та вже сформували судові позови на 8 мільярдів доларів (див. TOP 50 Global Reinsurance Groups).

Оскільки вони діють на основі "агрегації" зі страхуванням військових ризиків на морі та авіації, підсумовуючи збитки як одне ціле, претензії в одній сфері змушують перестраховиків побоюватися всього сектору військових ризиків.

У той час як основні перестраховики Hannover Re, Munich Re і Swiss Re відмовилися від коментарів, у Ascot кажуть, що проблема поширюється на весь страховий сектор.

Близько 90% ринку воєнних ризиків для морської та авіації застраховано в Lloyd’s of London та на лондонському ринку комерційного страхування.

Тривають переговори між страховиками та перестраховиками щодо пролонгації договорів на наступний рік і точного формулювання пункту, тому страховики побоюються найгіршого.

Авіаційні перестраховики вже страждають від претензій, пов’язаних з двома катастрофами Boeing 737 MAX у 2018 і 2019 роках, а понад 400 орендованих літаків вартістю близько 10 мільярдів доларів не змогли залишити росію після того, як західні санкції змусили розірвати їх оренду.

Як наслідок, авіаційні страховики скорочують розміри страхового покриття, що пропонується для таких ризиків, як конфіскація літаків, та уточнюють формулювання відмови у виплаті.

Перестраховики також побоюються інших військових ризиків, включаючи виплати щодо суден, які застрягли в українських портах, ініційованих через 12 місяців, і напад Китаю на Тайвань.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/22/12/20/42152

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес