На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

5 трендів страхової галузі, до яких страховикам слід бути готовими у 2023 році

Версия для печати Версия для печати
09.01.2023 

У страховій галузі тенденції постійно змінюються. Оскільки технології прогресують і вимоги клієнтів змінюються, страховикам важливо бути в курсі тенденцій, які формуватимуть страховий ринок у 2023 році.

Ми зібрали п’ять найважливіших тенденцій страхової галузі, до яких вам слід бути готовим у 2023 році, від збільшення залежності від технологій до вбудованих страхових продуктів тощо.

1. Більше довіри до технологій

Технології стали важливою частиною того, як страховики сьогодні ведуть бізнес. Очікується, що з часом ця тенденція лише стане помітнішою. До 2023 року 77% клієнтів віддадуть перевагу подавати заяви на виплати через мобільний телефон. Крім того, 80% змінили б страховика через відсутність зручного цифрового інтерфейсу. Розуміння того, як страховик може використовувати нові технології має важливе значення для успіху в найближчі роки.

2. Збільшення інтересу до страхування на основі використання

Страхування на основі використання (UBI) стабільно зростає протягом останніх кількох років і, як очікується, продовжуватиме розширюватися з часом. UBI-страхування відстежує поведінку водія за допомогою телематичних пристроїв або мобільних додатків, а потім визначає тарифи на основі індивідуальних моделей водіння замість традиційних профілів ризику. Цей тип персоналізованого андеррайтингу може стати набагато більш поширеним в 2023 році, тому страховики повинні розуміти, як вони можуть використовувати ці дані під час визначення тарифів для клієнтів.

3. Швидкість виходу на страховий ринок

На високонкурентному ринку швидкість виходу нових продуктів та сервісів на ринок стане ще важливішою, ніж будь-коли раніше. Страховики повинні мати можливість швидко розробляти страхові програми, які відповідають потребам клієнтів без шкоди для якості чи точності. Якщо страховик не зможе задовольнити потреби клієнтів, він ризикує втратити потенційних клієнтів.

4. Вбудоване страхування

Вбудоване страхування – це страхування, яке можна придбати під час купівлі іншого продукту, наприклад кредиту на автомобіль чи житло. Цей вид страхування займає центральне місце в 2023 році, оскільки компанії шукають способи спростити свої складні продукти, пропонуючи комплексні рішення, які відповідають запитам споживачів. Агенти та посередники повинні мати знання про вбудовані продукти, щоб краще консультувати клієнтів, які шукають такий тип страхового продукту в майбутньому.

5. Страховики середнього розміру зазнають тиску

Завдяки консолідації ресурсів великі страхові компанії продовжуватимуть відбирати частку ринку у страховиків середнього розміру в 2023 році. На відміну від них, невеликі компанії орієнтуються на клієнтів меншої ніші, які шукають спеціалізовані рішення для страхового покриття на регіональному рівні, які не пропонують великі гравці через проблеми присутності в невеликих містах. Страховики середнього розміру повинні будуть зосередити свої зусилля на диференціації своїх послуг, якщо хочуть залишатися конкурентоспроможними.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/01/09/42228

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес