На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Позов на 29 мільйонів. Ще одна зарубіжна компанія судиться за свій літак у Росії

Версия для печати Версия для печати
11.01.2023 

Iрландський орендодавець літаків Airbus подав позов на 29 млн доларів про відшкодування збитків за лайнер російської авіакомпанії "Ямал", який перевели до реєстру РФ.

Це останній із серії позовів проти десятків страхових компаній, щоб відшкодувати втрати літаків на мільярди доларів, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на ch-aviation.com.

Iрландська компанія Zephyrus Aviation Capital подала до суду на синдикат страхових компаній, який очолює Lloyd’s of London, та іншого страховика на 28,7 млн доларів у Високому суді Англії. Ціль – спробувати покрити збитки за літак Airbus, який був переданий в оренду російській авіакомпанії "Ямал".

Компанія Zephyrus Aviation Capital передала в лізинг авіакомпанії "Ямал" один зі своїх 24 літаків – A320-200 RA-73812. Iз 8 квітня літак називається VP-BHZ у російському реєстрі.

У позові йдеться про те, що страхові компанії відмовилися відшкодувати витрати за літак. Авіакомпанія "Ямал" застрахувала літак на місці, а страхові компанії перестрахували поліс на умовах, які включали "поліс від усіх ризиків" і "військові та союзницькі ризики". Згідно із заявою, дії російського уряду "є "застрахованим ризиком".

У авіакомпанії "Ямал" заявили, що повернення літака може порушити російське законодавство. При цьому, за даними орендодавця, навіть якщо літак повернуть, витрати на приведення його до льотного стану можуть перевищити його вартість.

Iз початку війни понад 400 літаків, здебільшого Airbus та Boeing, загальною вартістю 10 млрд доларів "застрягли" в РФ після переведення їх до російського реєстру.

Орендодавці масово подають позови проти страхових компаній, але ті стверджують, що літаки не пошкоджені та у майбутньому повернуться власникам. До листопада подібних позовів було не менше восьми.

Источник:  РБК-Україна
URL статьи:  https://www.rbc.ua/rus/travel/pozov-29-milyoniv-shche-odna-zarubizhna-kompaniya-1673434130.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес