На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Війна в Україні та екстремальні погодні умови збільшують вартість перестрахування на 200%

Версия для печати Версия для печати
23.01.2023 

Війна в Україні та екстремальні погодні явища підняли вартість перестрахування на 200% під час пролонгацій договорів у січні, загрожуючи підвищенням премій та скороченням перестрахового покриття.

1 січня було ключовою датою поновлення договорів для перестраховиків, які ділять збитки з основними страховиками і, отже, відіграють життєво важливу роль у тому, що можна застрахувати та за якою ціною. Цьогорічний перегляд умов договорів перестрахування був найскладнішим за останні роки, оскільки перестраховики реагують на тиск інфляції та великих збитків від природних катастроф, а також на наслідки вторгнення росії в Україну.

Вартість аерокосмічного перестрахування зросла на 150-200%, оскільки перестраховики відкоригували ціни в світлі переоцінки минулих збитків, а також очікуваних виплат по флоту літаків, що застрягли, і судової тяганини з лізинговими компаніями після початку війни в Україні.

Перестрахування майна на випадок катастроф, яке покриває збитки від ураганів та інших природних катаклізмів, також показало зростання тарифів: згідно з даними Gallagher Re, у США тарифи зросли на 45-100%. Брокер пояснив це впливом урагану "Ян", який минулого року обрушився на Флориду та Південну Кароліну, а також загрозою інфляції, яка підвищує виплати.

Вартість перестрахування майна на випадок катастрофи зросла на 37% у всьому світі під час січневих поновлень, що є найбільшим зростанням у порівнянних даних з 1992 року. Брокери назвають це "одним із найскладніших ринків перестрахування в історії", використовуючи галузевий термін для період тривалого зростання цін.

Більш високі ціни на перестрахування та менша доступність певного покриття зазвичай впливають на ціни, які страховики пропонують клієнтам. Очікується, що зростання цін на перестрахування ще більше сприятиме вже багаторічному зростанню тарифів на страхування для компаній.

Остання інформація про переговори 1 січня від ще одного великого перестрахового брокера Guy Carpenter, описала це як "один із найскладніших ринків перестрахування, які були в цьому секторі", причому початкові запити деяких перестраховиків змінити покриття загрожували основній цінності продукту перестрахування.

Перестрахування ризиків майна було найскладнішим під час пролонгацій.

Iншим фактором зростання цін на перестрахування стало обмеження місткостей, оскільки перестраховики відмовляються від таких сфер, як перестрахування майна від катастроф. Але брокери повідомили, що ступінь зростання цін під час поновлення 1 січня залучило на ринок деякі нові місткості, наприклад, андеррайтерів, які збирають свіжий капітал.

За словами Gallagher Re, перестраховики також домагалися обмеження або виключення росії, України та білорусі з деяких зон покриття. Більш широкий відхід від перестрахування активів вже має хвильовий ефект: наприкінці минулого року західні страховики морських вантажів та перевезень заявили, що виключать збитки, пов’язані з конфліктом, після того, як їхні перестраховики вирішили зменшити ризик.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/01/23/42252

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес