На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

У США планують створити фонд для захисту депозитів через банкрутство Silicon Valley Bank

Версия для печати Версия для печати
12.03.2023 

Федеральна корпорація страхування депозитів і Федеральна резервна система розглядають можливість створення фонду, який би дозволив регуляторам підтримувати більше депозитів у банках, що опинилися в скрутному становищі після краху Банку Кремнієвої долини (Silicon Valley Bank).

Регулятори обговорюють новий спеціальний механізм у розмовах з керівниками банків, сподіваючись, що створення такої служби заспокоїть вкладників і допоможе стримати будь-яку паніку.

Цей механізм є частиною планування агентства на випадок непередбачених обставин, оскільки поширюється занепокоєння щодо ситуації в менших банків, орієнтованих на венчурний капітал та стартап-спільноти.

У п’ятницю акції First Republic Bank впали на 15%, що збільшило падіння банку до 34% за тиждень. Фірма повідомила інвесторам у своїй заяві, що її ліквідність залишається високою, а депозитна база дуже диверсифікована.

Ряд інших регіональних кредиторів також побачили падіння своїх акцій після краху SVB, що змусило їх запевнити у власній фінансовій стабільності.

Того ж дня, коли акції PacWest Bancorp впали на 38%, головний виконавчий директор Пол Тейлор заявив, що компанія є "ефективним, добре диверсифікованим" комерційним банком.

Автор:  Iгор Пилипів
Источник:  Економічна правда
URL статьи:  https://www.epravda.com.ua/news/2023/03/12/697932/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес