На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Німецькі компанії відновили страхування пошкодженого вибухом "Північного потоку" — Reuters

Версия для печати Версия для печати
04.04.2023 

Німецькі страхові компанії Allianz і Munich Re відновили страхування пошкодженого газопроводу "Північний потік-1". Німецький уряд не заперечував проти страхування.

Про це пише Reuters із посиланням на 5 обізнаних джерел.

Співрозмовники агентства не виключать, що постачання газу трубопроводом може бути відновлено після ліквідації наслідків вибуху.

"Страхування двома найбільшими німецькими компаніями має вирішальне значення для будь-якого довгострокового майбутнього трубопроводу, який був основним маршрутом для російського газу в Європу протягом десятиліття до вибуху у вересні минулого року.

Страхування суперечить публічній позиції Німеччини щодо розриву зв’язків з Москвою, але одне з п’яти джерел повідомило, що німецький уряд не заперечував проти страхування. Більшість західних інвесторів списали свої частки в трубопроводі, — пише агентство."

У Munich Re, Allianz і німецькому уряді відмовилися від коментарів, в той час як міністерство економіки заявило, що страхування не було частиною підтримки, яку уряд в минулому надавав трубопроводу.

Росія володіє 51% акцій "Північного потоку-1" через дочірню компанію державної енергетичної групи "Газпром".

Деякі німецькі акціонери "Північного потоку" виступають за те, щоб принаймні зберегти пошкоджений трубопровід у разі поліпшення відносин з Москвою, повідомили два співрозмовники Reuters, знайомі з цим питанням.

Один з них сказав, що Берлін толерує такий підхід до інфраструктури, навіть незважаючи на те, що він заявив про розрив енергетичних зв’язків з Росією.

Всі джерела в страховій індустрії та торгівлі відмовилися назвати свої імена через делікатність питання.

За словами одного з джерел, страховий поліс покриває пошкодження трубопроводу та перерви в роботі.

Наявність страховки також полегшить будь-які ремонтні роботи, необхідні для відновлення постачання газу через Балтійське море до Європи.

Хоча імпорт російської нафти і нафтопродуктів заборонений санкціями ЄС, імпорт російського газу дозволений. Захід, однак, намагається знайти альтернативи.

Iмпорт російського газу в Європу впав з близько 40% від загального обсягу поставок газу в ЄС до менш ніж 10% з початку вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року.

Автор:  Олексій Павлиш
Источник:  Економічна правда
URL статьи:  https://www.epravda.com.ua/news/2023/04/4/698744/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес