На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Глобальний капітал перестраховиків у 2022 році скоротився на 12% до $638 млрд

Версия для печати Версия для печати
06.04.2023 

Загальний капітал глобальних перестраховиків скоротився на 12% з кінця 2021 року до $638 млрд станом на кінець грудня 2022 року, що було викликано зниженням вартості інвестицій, йдеться у звіті Gallagher Re Global Reinsurance Industry Results.

Останній звіт брокера про ринок перестрахування відстежує капітал і прибутковість перестрахового сектору (ROE).

Хоча тарифи в багатьох галузях зростають, причому деякі значні підвищення спостерігалися при поновленні перестрахування 1 квітня 2023, особливо для бізнесу з перестрахування майнових катастроф в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, потрясіння на фінансовому ринку поставили під сумнів прибутковість перестраховиків.

За даними Gallagher Re, падіння облікового капіталу перестраховиків на 12% у 2022 році — це перший випадок, що стався щонайменше з 2015 року.

Падіння відбулося за рахунок традиційного перестрахового капіталу, який скоротився з $605 млрд у 2021 році до $519 млрд у 2022 році, в той час як альтернативний капітал дещо компенсував це зростанням на $2 млрд до $96 млрд. У той же час капітал, який належить великим регіональним і місцевим перестраховикам, скоротився з $27 млрд до $24 млрд.

Глобальний капітал перестраховиків у 2015-2022 роках, млрд $

Падіння капіталу було зумовлене зниженням вартості інвестицій. Також була помітна відсутність нових перестрахових місткостей, незважаючи на потенційну привабливість значно жорсткіших цін та умов, — зазначив брокер.

На противагу головним показникам капіталу за 2022 рік, Gallagher Re зазначає, що цей погляд на капітал згідно з US GAAP / МСФЗ приховує той факт, що в економічному плані платоспроможність фактично залишалася сильною і в цілому зросла протягом 2022 року. Це змушує Gallagher Re розглядати позицію капіталу світової галузі перестрахування як все ще міцну.

Комбінований коефіціент збитковості перестрахового сектору, 2013-2022

Зростання премій у 2022 році також було високим і склало 12%, і було підтримано підвищенням тарифів та зростанням ексцедентів збитків на тлі інфляції.

Важливо, що середній комбінований коефіцієнт збитковості як на звітній, так і на базовій основі був прийнятним у 2022 році 97,8% та 98,8% відповідно.

Однак волатильність фінансових ринків призвела до того, що середня рентабельність капіталу (ROE), про яку повідомили перестраховики, знизилася з 11,4% у 2021 році до 6,8% у 2022 році, оскільки коливання інвестиційних прибутків було досить суттєвим протягом року.

Рентабельність капіталу перестрахового сектору (ROE), 2021-2022

Однак на базовій основі рентабельність власного капіталу зросла з 6,3% у 2021 році до 11,2% у 2022 році, що пояснюється кращими результатами андеррайтингу, більшими інвестиційними доходами та більшим операційним важелем у 2022 році, оскільки акціонерний капітал зменшився на тлі скорочення обсягів інвестицій.

Gallagher Re вважає, що вперше за останнє десятиліття базова середня рентабельність власного капіталу перестраховиків перевищила середньозважену вартість капіталу в галузі.

Тарифи на перестрахування майна значно зросли після поновлення у січні 2023 року. Збитки від урагану "Ян" минулого року були фактором, що сприяв цьому, але сигнали про корекцію ринку вже наростали.

Попит на страхування на випадок катастрофи зріс у зв’язку з збільшенням ризикової активності з 2017 року. Це є одним із факторів сучасного жорсткого ринку перестрахування. Зокрема, наслідки десятирічного середовища від нульової до від’ємної процентної ставки, пандемії та війни в Україні включали високу інфляцію та зростання витрат у будівельному секторі у 2022 році.

Це підвищило вартість застрахованих майнових активів і пов’язаних з ними претензій щодо збитків, спричинених погодними та іншими явищами. Високі темпи інфляції також мали вплив на фінансовий ринок, оскільки центральні банки змушені швидко підвищувати ставки.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/04/06/42526

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес