На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

G7 вдарила по тіньовому флоту росії і позбавила страховки компанію, яка перевозила російську нафту

Версия для печати Версия для печати
21.04.2023 

Нафтоперевізна компанія, яка активно бере участь у транспортуванні російської нафти, втратила стандартне страхування свого флоту після того, як порушила вимоги "Великої сімки" щодо "стелі цін" на транспортування російської нафти, яка складає $60 за барель.

Про це пише Bloomberg.

Йдеться про тіньовий флот із десятків танкерів індійської компанії Gatik Ship Management, який возить російську нафту в Азії в обхід санкцій Заходу.

Gatik — найбільший перевізник нафти з росії – втратив міжнародну страховку через порушення механізму ціноутворення.

Компанія зі штаб-квартирою в Мумбаї зібрала флот із 48 танкерів сумарною потужністю понад 30 млн барелів і вартістю $1,4 млрд. Майже всі судна заходили в російські порти і вивозили нафту або нафтопродукти, показав аналіз Vortexa.

В рамках санкцій, що вступили в силу 5 грудня, такі поставки дозволені лише в тому випадку, якщо нафта продається дешевше $60. Gatik порушила цей принцип і була позбавлена страхових послуг від Американського клубу страховиків. Він входить до Міжнародної групи клубів взаємного страхування судновласників (International Group of P&I Clubs, або IG P&I), яка забезпечує страховку понад 90% світових морських перевезень.

За словами джерела Bloomberg, Gatik залишилася без страховки на умовах "захист та відшкодування", яка, зокрема, покриває ризики у разі розлиття нафти. Без неї танкерам компанії може бути закритий доступ до портів і проток, наприклад в турецькі Босфор і Дарданелли.

В американському клубі Bloomberg підтвердили розрив відносин з Gatik.

З початку війни Iндія більш як у 30 разів збільшила імпорт російської нафти, незважаючи на заклики Заходу приєднатися до санкцій через війну в Україні. За даними Reuters, у квітні на індійський ринок йшло 70% морського експорту з рф.

Источник:  MIND
URL статьи:  https://mind.ua/news/20256415-g7-vdarila-po-tinovomu-flotu-rosiyi-i-pozbavila-strahovki-kompaniyu-yaka-perevozila-rosijsku-naftu

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес