На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Росія перетворила Чорне море на об'єкт шантажу, світ має розблокувати українські порти, — Волкер

Версия для печати Версия для печати
01.06.2023 

Росія влаштувала блокаду морської торгівлі України і тепер шантажує увесь світ, вимагаючи нових поступок для функціонування "зернової угоди". Тому світова спільнота має об'єднатися і покінчити з блокадою.

Про це повідомляє постійний представник США в НАТО Курт Волкер.

Він також перерахував кроки, які необхідно зробити для звільнення моря від російської блокади, і закликав вирішити питання з розблокуванням вже 21-22 червня.

Чорноморська блокада Росією морської торгівлі з Україною прирівнюється до піратства або, принаймні, до його загрози. Реакція міжнародної спільноти була жахливою: прийнявши приховані погрози Росії потопити торговельні судна під іноземним прапором у міжнародних водах, ми дозволили Кремлю успішно шантажувати світ, — наголошує Волкер.

Він закликав США, Великобританію, Нідерланди, G7, Європейський Союз і всіх союзників по НАТО вимагати, щоб Росія негайно відмовилася від своїх загроз нормальному комерційному судноплавству в міжнародних водах Чорного моря, і розблокувала українські порти для роботи.

Ця політика має бути підкріплена низкою практичних дипломатичних, економічних та гуманітарних кроків. Західні союзники та Україна повинні почати прямий діалог з Туреччиною для забезпечення свободи судноплавства, та почати спільні роботи з розмінування вод. У рамках Конференції з відновлення України уряди повинні запровадити програми страхування від воєнних ризиків для судноплавних компаній, які ведуть пряму торгівлю з Україною. Страхування має покривати як судна, так і вантаж. Попри те, що найбільші світові компанії все ще можуть відмовитися від участі, багато менших судноплавних компаній, які вже працюють у зерновому коридорі, хотіли б розширити свою торгівлю за умови, що вони повністю застраховані, — зауважив Волкер.

Також він закликав країни НАТО брати участь в операціях, які не створюють загрози свободі судноплавства в міжнародних водах Чорного моря, щоб підтримувати принцип безперешкодного транзиту.

На його думку, країни НАТО повинні попередити Росію, що будь-які атаки на комерційне судно в міжнародних водах Чорного моря вважатимуться актом піратства, і будуть мати пряму військову відповідь, передбачену міжнародним правом.

Оскільки країни готуються зібратися в Лондоні 21-22 червня на конференцію з відновлення України, жоден крок не матиме більшого негайного впливу на економіку України, ніж відкриття Одеського порту для звичайного комерційного судноплавства, включно з контейнерними. Час має вирішальне значення, оскільки український урожай дасть ще щонайменше 60 млн тонн зерна, яке має безперешкодно надходити на світові ринки, — резюмував Волкер.

Источник:  РБК-Україна
URL статьи:  https://www.rbc.ua/rus/news/rosiya-peretvorila-chorne-more-ob-ekt-shantazhu-1685642894.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес