На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Найбільші перестраховики Європи в 1 півріччі збільшили рентабельність капіталу та прибутковість

Версия для печати Версия для печати
22.08.2023 

Провідні європейські перестраховики, включаючи Hannover Re, Munich Re, SCOR SE та Swiss Re, оприлюднили свої фінансові результати за перше півріччя 2023 року, що різко контрастує з проблемами, з якими зіткнулися в той же період минулого року.

Відповідно до звіту Fitch, відновлення рентабельності капіталу перестраховиків, що значно перевищує порівняльні показники вартості капіталу, відображає позитивний вплив покращення андерайтингу через зростання тарифів перестрахування, кращих ринкових умов та відновлення прибутку від інвестицій.

На тлі складного першого півріччя 2022 р., яке засвідчило значні ринкові втрати інвестицій через підвищення процентних ставок, перестраховики Європи продемонстрували стійкість і адаптивність.

Зростання цін, що перевищило інфляцію страхових випадків, у поєднанні з покращеними умовами у секторі майна та страхування від нещасних випадків (P&C insurance) підвищило маржу андеррайтингу, що призвело до покращення загального коефіцієнта збитковості на 4,1 пп до 89,2% за 1 півріччя 23 року.

Успішне стримування надмірної смертності, пов'язаної з пандемією, призвело до відновлення прибутку від перестрахування життя, досягнувши рівня до пандемії. Розрив у страховому захисті від ризиків смертності, який визначається як невідповідність між необхідними ресурсами, необхідними для підтримки рівня життя домогосподарства, і наявними фінансовими активами, страховим покриттям, досяг тривожного історичного максимуму, йдеться у звіті Swiss Re.

Це, у поєднанні з відновленням інвестиційного доходу перестраховиків завдяки сприятливій діяльності ринку акцій та стабілізації процентних ставок, сприяло значному підвищенню прибутковості протягом першої половини 2023 року.

Одним із помітних досягнень є надійна позиція капіталу, яку зберігають перестраховики, з коефіцієнтами достатності капіталу, які постійно перевищують 200%.

Цього вдалося досягти, незважаючи на значне навантаження на капітал у новому бізнесі, що вказує на потужні можливості управління ризиками. Поєднання активного накопичення операційного капіталу та зниження волатильності фінансового ринку зіграло ключову роль у підтримці цих вражаючих коефіцієнтів регулятивного капіталу.

Пролонгації договорів перестрахування в червні та липні 2023 року розгорталася більш упорядковано порівняно з січнем, зберігаючи зростання цін на захист.

Перестраховики продовжували стратегічно розподіляти свої місткості, зосереджуючись на видах страхування від нещасних випадків зі стабільними тарифами, водночас обережно уникаючи покриття на випадок стихійних лих, які часто трапляються та мають низький ступінь тяжкості. Такий підхід призвів до значного зростання цін на покриття перестрахування майна.

Прибутки значно покращилися в першій половині 2023 р. завдяки кращим перестраховим тарифам, нижчим вимогам, більш сприятливим умовам і збільшенню прибутковості інвестицій, зазначили аналітики Fitch Ratings.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/08/22/42990

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес