На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Німецькі страховики стурбовані ДТП з вини орендованих електросамокатів

Версия для печати Версия для печати
26.09.2023 

Згідно з аналізом GDV, з вини орендованих електросамокатів трапляється значно більше аварій, ніж за участю самокатів, які використовуються в приватному порядку, повідомляє сайт Xprimm.

Згідно з даними GDV, прокатні самокати є причиною більш ніж половини всіх аварій, пов'язаних з електросамокатами, хоча, як показують статистичні дані, кожен четвертий скутер у Німеччині належить орендованому автопарку.

В асоціації зазначають, що 2022 року близько 571 тис. застрахованих електросамокатів, що перебувають у приватній власності, заподіяли приблизно 1,850 тис. ушкоджень, а 193 тис. орендованих самокатів заподіяли приблизно 2,350 тис. ушкоджень.

У нас є проблема з безпекою електросамокатів, і ця проблема насамперед походить від користувачів прокатних автопарків у великих містах, — наголошує керуючий директор GDV Йорг Асмуссен.

Як показує аналіз страхових компаній з дослідження нещасних випадків (UDV), безпека багато в чому залежить від того, хто користується електросамокатом, зазначено в повідомленні.

Ті, хто часто їздить на скутерах, зазвичай їздять на роботу, їм за 30, вони їздять велосипедною доріжкою або вулицею, частіше носять шолом і в багатьох випадках мають власний скутер. З іншого боку, випадкові водії в середньому молодші, майже виключно використовують орендовані самокати для поїздок у вільний час і частіше їздять тротуаром, — пояснює Асмуссен.

У GDV зазначають, що інша проблема виникає через взаємодію електросамокатів з пішоходами: за даними Федерального статистичного управління, вони стикаються з пішоходами частіше, ніж велосипедисти. Що свідчить, що багато хто з них їздить не велосипедною доріжкою чи вулицею, а тротуаром, хоча це заборонено.

За даними GDV, якщо електросамокатом травмуються інші люди, завдається порівняно велика шкода. У середньому травми призводять до витрат понад 13 тис. євро, наприклад на лікування, втрату роботи і моральну компенсацію.

У результаті своїх висновків страховики закликають до розв'язання проблем, спричинених, насамперед, прокатом скутерів, на кількох рівнях. Серед іншого пропонується зобов'язати користувачів електронних скутерів надавати базові докази необхідної компетентності для участі в дорожньому русі.

Щоб краще захистити пішоходів на тротуарах, органи громадського порядку і поліція також повинні послідовно забезпечувати дотримання застосовних правил. Подальші поліпшення, на думку GDV, можуть бути результатом розширення інфраструктури та технічних змін.

Нам потрібно більше і кращі велосипедні доріжки, щоб випадкові користувачі могли зійти з тротуарів. Крім того, колеса і покажчики більшого розміру можуть забезпечити більшу стійкість і безпеку. Ми також вважаємо, що у компаній з оренди є обов'язок: вони можуть і повинні використовувати свої додатки, щоб краще впливати на поведінку своїх клієнтів і, наприклад, впроваджувати тести на реакцію, щоб визначити, коли п'яні люди хочуть орендувати самокат, — зазначає Асмуссен.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес