На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

ICS стане основним стандартом для глобальних страховиків у 2024 р. — Fitch

Версия для печати Версия для печати
02.10.2023 

Новий глобальний стандарт платоспроможності для страхових груп, що діють на міжнародному рівні, – стандарт страхового капіталу (ICS), розробка над яким завершується, стане, ймовірно, найбільш значущим нововведенням у сфері регулювання для глобальних страховиків у 2024 році.

Про це йдеться в новому звіті Fitch Ratings, повідомляється на його сайті.

Зазначається також, що громадські консультації щодо ICS як встановленої вимоги до капіталу (PCR) завершилися 21 вересня 2023 року, і наразі IAIS оцінює економічний вплив стандарту, який має набути чинності до кінця 2024 року.

ICS має призвести до тіснішого узгодження стандартів капіталу для страхових груп, що діють на міжнародному рівні, але складно створити глобальний стандарт, з яким погодяться всі юрисдикції. У той час як багато юрисдикцій ухвалили структуру, подібну до Solvency II, яку загалом відображає ICS, у США використовують інший підхід – метод агрегування для розрахунку капіталу страхової групи, – наголошується в повідомленні.

Fitch не очікує, що ICS встановлюватиме істотно відмінні вимоги до нормативного капіталу, з огляду на широке впровадження системи, подібної до Solvency II, і можливу гнучкість, що дає змогу враховувати специфіку національного ринку та навіть метод агрегування у США. Тому він, ймовірно, буде нейтральним для рейтингів і не обов'язково призведе до повністю узгоджених розрахунків капіталу групи.

Ще одним важливим нововведенням у сфері регулювання для страховиків у 2024 році стане запровадження розкриття інформації про сталий розвиток за МСФЗ.

Рада з міжнародних стандартів сталого розвитку завершила розроблення шаблонів звітності для них у червні 2023 року, і страховики повинні будуть розкривати фінансову суттєвість ризиків зміни клімату за річні звітні періоди з 1 січня 2024 року. Розкриття інформації сприятиме зростаючому впливу факторів ESG на страховиків.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес