На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Активи страхових корпорацій єврозони зросли до 8,3 трлн євро в 3 кварталі 2023 року

Версия для печати Версия для печати
12.10.2023 

Загальні активи страхових корпорацій єврозони зросли до 8267 мільярдів євро в третьому кварталі 2023 року з 8249 мільярдів євро в першому кварталі 2023 року.

Боргові цінні папери становили 34,2% від загальних активів сектору. Другою за величиною категорією холдингів були акції інвестиційних фондів (30,6%), за ними йшли капітал (14,3%) і кредити (6,9%), йдеться у звіті Beinsure Media з посиланням на дані європейського Центробанку.

Обсяг боргових цінних паперів зріс до 2829 мільярдів євро. Чиста купівля боргових цінних паперів склала 7 мільярдів євро; ціна та інші зміни склали -6 мільярдів євро. Темп зростання боргових цінних паперів у річному обчисленні склав -1,8%.

Розглядаючи холдинги за секторами-емітентами, річний темп зростання боргових цінних паперів, випущених органами державного управління єврозони, становив -4,7%, а чистий обсяг продажів у кварталі становив 15 мільярдів євро.

Що стосується боргових цінних паперів, випущених приватним сектором, річний темп зростання становив 0,3%, а квартальні чисті покупки становили 12 мільярдів євро. Для боргових цінних паперів, випущених резидентами не єврозони, річний темп зростання становив 1%, а квартальні чисті покупки становили 10 мільярдів євро.

Якщо говорити про акції страхових корпорацій в акціях інвестиційних фондів, то вони зросли до 2526 мільярдів євро, з чистими покупками в 4 мільярди євро та ціновими та іншими змінами в 29 мільярдів євро. Темп зростання у другому кварталі 2023 року в річному обчисленні склав -0,2%.

Річні темпи зростання акцій фондів грошового ринку єврозони, якими володіють страхові корпорації, становили 0,7%, а чисті покупки за квартал становили 4 мільярди євро. Що стосується пакетів акцій фондів негрошового ринку єврозони, річний темп зростання становив -0,4%, а квартальні чисті продажі становили 2 мільярди євро. Для акцій інвестиційних фондів, випущених резидентами не єврозони, річний темп зростання склав 4,8%, з квартальними чистими покупками в 1 мільярд євро.

З точки зору основних зобов'язань, загальні страхові технічні резерви страхових корпорацій становили 5 934 мільярди євро. Технічні резерви страхування життя становили 88,1% від загального обсягу технічних резервів страхування у другому кварталі 2023 року. Продукти, пов'язані з інвестиціями, становили 1548 мільярдів євро, що становить 29,6% від загального обсягу технічних резервів страхування життя.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/10/12/43149

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес