На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Ведення Держреєстру фінустанов з 1 січня 2024 року віднесено до компетенції виключно НБУ — НКЦПФР

Версия для печати Версия для печати
12.10.2023 

Ведення Державного реєстру фінансових установ з 1 січня 2024 року віднесено до компетенції виключно НБУ.

Як повідомляється на сайті НКЦПФР, це закріплено законом "Про фінансові послуги та фінансові компанії", який набирає чинності з початку наступного року. З цієї ж дати втрачає свою чинність закон "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

НКЦПФР також підкреслює, що новим законом визначено новий перелік фінансових послуг і дано нове визначення поняттю "фінансова установа". Так, фінансовими установами є представники фінансових послуг на підставі відповідної ліцензії, виданої НБУ або НКЦПФР згідно з розподілом повноважень. Зокрема, передбачається, що НКЦПФР веде реєстр надавачів фінансових послуг визначених законами "Про державне регулювання ринків капіталів та організованих товарних ринків" та "Про ринки капіталів та організовані товарні ринки".

Припиняється видача НКЦПФР свідоцтв про включення/виключення недержавних пенсійних фондів (НПФ) до Держреєстру фінустанов, витягів з нього інформації за запитом учасників ринків капіталу.

У зв'язку з цим з 1 січня 2024 року свідоцтва про включення НПФ до Держреєстру фінустанов, видані раніше Держкомісією з регулювання ринків фінансових послуг / Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг / Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку України, вважатимуться анульованими.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес