На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

AM Best зберігає стабільний прогноз по ринку страхування життя Японії

Версия для печати Версия для печати
18.10.2023 

AM Best зберіг стабільний прогноз щодо японського сегменту ринку страхування життя, частково посилаючись на перспективи збільшення доходу від премій на основі зростання відсоткових ставок, повідомляє AM Best.

У новому звіті Best's Market Segment Report під назвою "Перспективи ринкового сегменту: Страхування життя в Японії", AM Best відзначає збільшення продажів ощадних продуктів, деномінованих в іноземній валюті, на тлі зростання процентних ставок в іноземній валюті, що має сприяти збільшенню преміальних доходів японських страховиків життя.

Додаткові фактори включають потенційно вищі внутрішні процентні ставки та очікуване покращення основного прибутку через зменшення виплат, пов'язаних з COVID.

Японські страховики життя в останні роки демонстрували позитивне зростання чистого прибутку, однак на їхній основний прибуток негативно вплинули збитки, пов'язані з пандемією, і зростання витрат на хеджування валютних ризиків у 2022 фінансовому році, який закінчився 31 березня 2023 року.

З огляду на поточне операційне середовище в Японії та значне зниження кількості страхових виплат, пов'язаних з COVID, AM Best очікує, що дохід від премій японських страховиків життя буде стабільним до кінця поточного фінансового року (що завершиться 31 березня 2024 року).

Більшість лайфових компаній зберегли дуже сильні позиції капіталу на тлі підвищеної волатильності фінансових ринків протягом останніх 12 місяців

На нашу думку, достатній запас капіталу японських страховиків життя допоможе їм витримати потенційний вплив волатильності як на внутрішньому, так і на світовому фінансових ринках, а також потенційно вищі внутрішні процентні ставки.

У звіті також зазначається, що, незважаючи на ряд довгострокових викликів, включаючи старіння і скорочення населення, що обмежує зростання японської економіки і ринку страхування життя, операційні показники діяльності страховиків життя виграють від поліпшення основного прибутку і зростання інвестиційного доходу через потенційно більш високі внутрішні процентні ставки в найближчій перспективі.

Страхова галузь Японії продемонструвала зростання доходу від страхових премій майже на 16% до 34,5 трлн ієн (232,4 млрд доларів США) у 2022 фінансовому році.

Двозначне зростання також пояснюється ефектом низької бази через зниження премій за новими договорами страхування у 2021 фінансовому році через пандемію.

AM Best очікує, що процентні ставки в США залишаться на нинішньому підвищеному рівні, а процентні ставки в Японії залишаться на значно нижчому рівні. Однак у звіті зазначається, що зростання продажів деномінованих в іноземній валюті продуктів, зумовлене коливаннями іноземних процентних ставок, зазвичай має тимчасовий характер і не може бути стійким у середньостроковій перспективі.

Автор:  Yana Keller
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/stable-outlook-japans-life-insurance-market/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес