На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Кількість зареєстрованих кіберінцидентів у III кв. зросла на 46% — Держспецзв'язку

Версия для печати Версия для печати
25.10.2023 

В Україні у липні-вересні 2023 року було зареєстровано 355 кіберінцидентів, що на 46% вище, ніж у другому кварталі поточного року, повідомляє оперативний центр реагування на кіберінциденти Державного центру кіберзахисту Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку).

Згідно зі звітом, за цей період найчастіше зустрічалися такі шкідливі програмні забезпечення, як SmokeLoader, Agent Tesla, Formbook, Guloader, StrRAT, RmsRAT і Emotet.

Крім цього, протягом третього кварталу було зафіксовано 202 кібератаки, ініційовані проросійськими хакерськими угрупованнями, що на 26% менше, ніж у попередньому кварталі.

До числа найактивніших проросійських хакерських угруповань, які атакували інформаційні ресурси України, входять "Народна СyberArmy", "BLUENET", "NoName057(16)", "PHOENIX" і "Lira".

Кількість кібератак, які були здійснені ними за цей період, становить 9% від загальної кількості зафіксованих атак, організованих аналогічними угрупованнями. Більшість із них було націлено на фінансовий, урядовий, телекомунікаційний, освітній сектори, а також громадські організації, – наголошується у звіті.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес