На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Додаткові виклики для страховиків на ринку страхування електромобілів у Великобританії

Версия для печати Версия для печати
25.10.2023 

За даними The Financial Times, деякі страхові компанії не поспішають пропонувати покриття для автомобілів, що працюють на акумуляторах, через труднощі з андеррайтингом вартості заміни або ремонту їхніх компонентів, що посилюються нестачею спеціалістів-техніків.

Зростаючі страхові премії на електромобілі у Великобританії створюють ризик для їх широкого впровадження, попереджають аналітики

Згідно зі звітом EV Insurance, ці фактори створили додаткові проблеми для страховиків на ринку, де інфляційний тиск призвів до того, що ціни на автострахування для всіх транспортних засобів досягли історичного максимуму.

Зі збільшенням кількості підключених до мережі електромобілів зростатимуть і послуги та продукти для них, включаючи страхування.

Оскільки світ готується до змін, які дозволять екологічно чистим електромобілям замінити традиційні транспортні засоби з ДВЗ, мінливий ландшафт створює як виклики, так і можливості для ринку автострахування.

Зростання вартості страхування загрожує підірвати привабливість електромобілів та фургонів для бізнесу та автомобілістів, оскільки воно підриває одну з ключових переваг електромобілів, а саме – їхні дешевші експлуатаційні витрати.

Середня вартість страхування Tesla Model 3, найбільш котируваного електромобіля на своїй платформі, за останні два роки зросла більш ніж на дві третини – з 814 фунтів стерлінгів у 2021 році до 1 367 фунтів стерлінгів. Вартість страхування дешевшої MG4 зросла з 554 фунтів стерлінгів минулого року до 711 фунтів стерлінгів у 2023 році.

Платформа бачила менше страховиків, які пропонують поліси для електромобілів, ніж для інших типів транспортних засобів, що може означати, що ціни є менш конкурентоспроможними.

Зростання вартості страхування посилить занепокоєння потенційних покупців щодо вищої ціни електромобілів порівняно з автомобілями з двигуном внутрішнього згоряння та відсутності зарядної інфраструктури.

Якщо ви бачите значний стрибок вартості страховки, то частка людей, які можуть собі її дозволити, звужується.

Очікується, що протягом прогнозованого періоду ринок зростатиме на понад 19% в середньорічному обчисленні. Падіння цін на електромобілі, більший діапазон ємності акумуляторів і достатня інфраструктура зарядних станцій сприятимуть поширенню електромобілів по всьому світу, паралельно зростаючи ринок страхування електромобілів.

З огляду на зростаючий попит на електромобілі, всі великі страхові компанії вже запустили свої страхові продукти, орієнтовані на електромобілі. Очікується, що ринок страхування електромобілів зросте вдесятеро – з $49 млрд у 2022 році до $507 млрд у 2033 році.

Національні уряди намагаються стимулювати використання електромобілів споживачами, постійно інвестуючи в широке розгортання інфраструктури, необхідної для їхнього успіху.

Пошук достатньої кількості страхових компаній для покриття електромобілів, безумовно, був проблемою, оскільки андеррайтери посилалися на труднощі з пошуком запасних частин і спеціалізованої робочої сили, що призводило до непідйомних витрат.

Ключове раннє випробування страхового апетиту відбудеться в січні, коли британські автовиробники повинні будуть збільшити продажі електромобілів, щоб досягти обов'язкових цілей.

Деякі аналітики стверджують, що зобов'язання великих страховиків, таких як Aviva, страхувати електромобілі в рамках своєї стратегії зеленого переходу забезпечать достатню кількість страхового покриття на ринку в довгостроковій перспективі.

Страховики мають проблеми з електромобілями через низку причин, зокрема через брак технічного персоналу – проблему, яка, за його прогнозами, може погіршитися зі збільшенням кількості електромобілів на дорогах.

Автор:  Yana Keller
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/uk-electric-vehicle-insurance/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес