На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Збитки страхування шторму "Бабет" оцінюються в суму від £450 до £650 млн

Версия для печати Версия для печати
06.11.2023 

За оцінками британської компанії PwC, збитки від негоди, спричиненої штормом "Бабет", становлять від 450 до 650 мільйонів фунтів стерлінгів.

Перший міністр підтвердив, що уряд Шотландії активував схему Беллвіна – дискреційний фонд, призначений для допомоги радам, які стикаються з додатковими витратами в результаті великомасштабних надзвичайних ситуацій.

Виступаючи під час відвідин постраждалого від повені Бречина, Хумза Юсаф сказав, що грошова допомога буде надана районам після того, як депутати звернуться до нього з проханням про допомогу.

За останні роки ця схема була активована кілька разів, в тому числі після штормів "Єва" і "Френк", що обрушилися на Шотландію на Різдво і Новий рік 2015 року. Мільйони фунтів стерлінгів допомоги були надані для усунення пошкоджень у прикордонних районах та Абердинширі.

Схему названо на честь Ірвіна Беллвіна, який був довічним колегою в Міністерстві навколишнього середовища під керівництвом Майкла Хезелтайна в першому уряді Тетчер у 1979-1983 роках.

Програма компенсує місцевим радам, які були змушені нести додаткові витрати на захист життя або майна.

Що стосується районів, які найбільше постраждали від повені минулого тижня, то рада Ангусу повинна буде подолати поріг у 573 240 фунтів стерлінгів на цей фінансовий рік, тоді як Абердиншир отримає право на фінансування лише після того, як витратить 1 262 730 фунтів стерлінгів.

Для людей, які живуть і ведуть бізнес у Бречині та інших постраждалих районах, питання полягає в тому, як швидко вони зможуть повернутися до своїх помешкань і як вони зможуть профінансувати витрати на ремонт і втрачене майно або бізнес-активи.

Страхування будівель і домашнього майна повинно потурбуватися про це, але це забирає багато часу, і багато людей у зонах затоплення намагаються знайти доступне страхове покриття.

У 2016 році уряд Великої Британії та деякі страхові компанії створили Flood Re, який покликаний допомогти людям у таких зонах знайти доступне страхування.

Він також був використаний для допомоги в подоланні наслідків снігового шторму "Звір зі Сходу" в лютому 2018 року.

Враховуючи масштаби затоплення, які ми спостерігали, і подальше пошкодження житлової та комерційної нерухомості, ми прогнозуємо, що страхові збитки від шторму "Бабет" складуть від 450 до 650 мільйонів фунтів стерлінгів.

Значні витрати на страхування свідчать про те, що додаткові попередження щодо потенційних наслідків шторму Кіаран в Англії та на Нормандських островах можуть призвести до збільшення цих витрат.

Метеорологічна служба випустила жовте і жовтогаряче попередження, що вказує на небезпеку для людей і будівель. Прогнозований вітер до 80 миль/год у поєднанні з руйнуванням будівель та уламками, що розлітаються, може збільшити існуючі фінансові витрати.

Хоча сила шторму "Бабет" була очікуваною, майбутній шторм "Сіаран" може посилити збитки.

Автор:  Yana Keller
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/insurance-costs-storm-babet/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес