На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Колумбійські страховики попереджають про ризик для системи напередодні дедлайну фінансування

Версия для печати Версия для печати
21.12.2023 

Приватні медичні страховики в Колумбії попереджають, що їхня фінансова життєздатність знаходиться під загрозою, оскільки адміністрація президента Густаво Петро зважує ключову формулу фінансування напередодні крайнього терміну, встановленого на кінець року.

Міністерство охорони здоров'я щороку в грудні встановлює так званий UPC, який визначає, скільки держава перераховує страховикам на кожного користувача системи охорони здоров'я. Якщо уряд вирішує не встановлювати конкретний рівень, UPC збільшується відповідно до індексу інфляції споживчих цін, який, за прогнозами, на кінець року становитиме трохи менше 10%.

За словами Ани Марії Весги, яка очолює ACEMI, галузеву групу, що представляє інтереси страховиків, "підвищення, еквівалентне ІСЦ, не виправить" дефіцит фінансування, з яким стикаються страхові компанії, — сказала вона в інтерв'ю в середу. "Це поглиблює дефінансування і ставить всю систему під реальний ризик", — сказала вона в середу в інтерв'ю.

Деякі з найбільших приватних страховиків, відомих як entidades promotoras de salud, звинуватили уряд у спробі заморити їх фінансовим голодом. У четвер Петро заявив у соціальній мережі, що його уряд "дотримувався закону" при перерахуванні коштів страховикам, додавши, що фінансові проблеми пов'язані з неефективним управлінням.

У листі, надісланому в середу міністру охорони здоров'я Гільєрмо Альфонсо Харамільйо, урядовий наглядовий орган надав йому три дні для надання інформації про те, коли уряд перерахує страховим компаніям частину коштів, а також запитав, чи буде міністерство проводити зустрічі, щоб обговорити, як воно буде розраховувати Єдиний державний страховий внесок на 2024 рік. Дії уряду "впливають на систему і руйнують її", а отже, загрожують гарантіям основоположного права на охорону здоров'я, заявили в офісі генерального інспектора.

Офіс Харамільйо не відповів на кілька запитів з проханням прокоментувати ситуацію.

ACEMI стверджує, що для того, щоб зупинити зростання збитків, потрібно щонайменше підвищення на 6 або 7 відсоткових пунктів плюс інфляція. За оцінками галузевої групи, на кожні 100 песо, які страховики отримують від уряду, їм доводиться платити 104 песо у вигляді витрат, що призводить до збитків у розмірі близько 1,1 трильйона песо (280 мільйонів доларів США) до вересня цього року.

Три найбільші страхові компанії – EPS Sanitas, EPS Sura та Compensar, на які разом припадає близько чверті користувачів системи охорони здоров'я з бюджетом майже 20 мільярдів доларів на рік, – у липні оприлюднили свої скарги на недофінансування.

EPS Sura є дочірньою компанією фінансового холдингу Grupo de Inversiones Suramericana SA. У своєму останньому звіті про прибутки страховик повідомив про збитки у розмірі $53,4 млн у третьому кварталі і попередив, що недостатній рівень переказів ставить під сумнів його здатність продовжувати свою діяльність як безперервно діюче підприємство. EPS Sura відмовилася коментувати майбутнє рішення уряду щодо підвищення ЄСВ.

Петро сподівається розширити роль держави в системі охорони здоров'я, щоб дозволити уряду платити постачальникам медичних послуг і медичним працівникам напряму. Пропозиція отримала схвалення в нижній палаті парламенту на початку цього місяця, але ще має пройти два обговорення в Сенаті в першій половині 2024 року.

Експерти попереджають, що уряд підштовхує компанії до покриття своїх збитків, що призведе до переходу користувачів від одного збанкрутілого страховика до іншого, поки всі вони врешті-решт не опиняться в державній системі.

За оцінками ACEMI, страховики заборгували близько 9 трильйонів песо, які накопичилися з минулого року.

Источник:  Bloomberg
URL статьи:  https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-12-21/colombia-health-insurers-sound-alarm-as-funding-deadline-nears

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес