На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Інтерв'ю / Iнтерв'ю

Експортно-кредитне агентство застрахувало перший кредит від воєнних ризиків у Львові

Версия для печати Версия для печати
14.10.2024 

Початок повномасштабної війни та породжені нею безпекові ризики на певний час віддалили іноземних інвесторів від України. Вони нагадували полохливих птахів, що відлетіли на безпечну відстань. Проте зараз бізнес, як і вся незламна українська нація, працює та інвестує, навіть попри те, що бойові дії ще тривають.

Потенціал країни для інвестицій досить потужний – це і родючі землі та природні ресурси, технологічний сектор та інноваційні ІТ-рішення, логістичні маршрути й інфраструктура, відновлювальна енергетика і післявоєнна відбудова з можливістю почати новий шлях до успіху та модернізації. Але найголовніша цінність – це наші громадяни, які, попри щоденні воєнні виклики, вражають світ своєю креативністю, працьовитістю та стійкістю.

Україна має унікальну можливість здійснити швидку повоєнну трансформацію. І як показує успішний досвід у відновленні після війни, реалізований як у європейських, так і в деяких азіатських країнах, ключем до успіху є ставка на розвиток бізнесу та залучення приватних інвестицій у відбудову країн. Роль приватних інвестицій важко переоцінити. Інвестиції – це кров, що тече по жилах економіки країни. Це та рушійна сила, яка допоможе Україні подолати всі виклики під час поствоєнного відновлення і спрямувати країну на шлях процвітання.

То як же державі залучити приватних інвесторів? Які позитивні кейси вже створено сьогодні? Про це поговоримо далі.

Наразі як ніколи важливий якісний діалог між державою та бізнесом для того, щоб зрозуміти і вчасно розв’язати проблеми підприємців, надати необхідні стимули для зростання.

Що ж на сьогодні найбільше турбує бізнес-спільноту? Опитування показують, що ключовими проблемами, які заважають працювати в Україні, є, зокрема:

  • безпекова ситуація та страхування воєнних ризиків;
  • низька фінансова підтримка держави;
  • нестабільна система оподаткування;
  • корупція та слабка судова система;
  • перешкоди з боку державних органів;
  • кадровий голод.

Позитивними факторами інвестори вважають отримання Україною статусу кандидата на вступ до ЄС та цифровізацію державних послуг.

Безпекова ситуація та страхування воєнних ризиків

Безумовно, інвестування в умовах воєнних дій пов’язане з великими ризиками. Тому інвестори зацікавлені у відповідному страхуванні активів. З цією метою Парламент ухвалив відповідні зміни щодо можливості здійснення такого страхування. Цю місію покладено на Експортно-кредитне агентство, що вже успішно застрахувало перший інвест-кредит від воєнних ризиків на 9 млн грн для львівського експортера. Початок страхування від воєнних ризиків – надзвичайно важливий сигнал для потенційних інвесторів.

Автор:  Людмила Крохмалюк
Джерело:  Юридична Газета
URL інтерв'ю:  https://yur-gazeta.com/dumka-eksperta/privatni-investiciyi-u-povoenniy-transformaciyi-ukrayini.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес