На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Інтерв'ю / Iнтерв'ю

Страхуємо не лише футболістів, а й кожного глядача

Версия для печати Версия для печати
22.03.2017 

Голова Правління СК "АРМА" Людмила Фетісова.

– Розкажіть про співробітництво страхової компанії "АРМА" та ФК "Динамо" (Київ). Як довго воно триває, які основні напрямки співпраці?

СК "АРМА" довго виборювала можливість надавати страхові послуги ФК "Динамо", адже конкуренція на страховому ринку завжди була і залишається дуже великою, і довести свою унікальність і надійність було дуже складно. Безліч наших пропозицій щодо співпраці з Клубом залишались без відповіді. Але ми були наполегливими і не залишали надію стати страховим партнером ФК "Динамо". Перші договори страхування автотранспорту (КАСКО) та страхування майна ми уклали з ФК "Динамо" у лютому 2006 року. Тому майже 11 років ми є страховим партнером і найщирішим вболівальником ФК "Динамо". На сьогодні перелік програм страхування, що охоплюють нашу співпрацю, досить широкий – це і страхування на час виїзду футболістів на зарубіжні турніри та збори (страхування медичних витрат під час перебування за кордоном); страхування від нещасних випадків; страхування відповідальності під час проведення міжнародних матчів на стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського; страхування майна; страхування транспортних ризиків. Фахівці СК "АРМА" надають консультативну і правову допомогу з будь-яких питань, що пов’язані зі страхуванням та врегулюванням страхових випадків, навіть, якщо це не стосується безпосередньо зобов’язань СК "АРМА" за договорами страхування, що укладені з Клубом. Для СК "АРМА" велика честь бути партнером ФК "Динамо". Я щиро вірю, що і надалі наші партнерські відносини будуть розвиватись з урахуванням інтересів ФК "Динамо" і викликів сьогодення.

– Чи застраховані футболісти від травм, розкажіть про випадки, коли зверталися до вас за допомогою?

Звичайно, усі футболісти застраховані від нещасних випадків і, очевидно, що звернення за страховими виплатами у зв’язку із настанням страхових випадків є. У цьому і полягає наша співпраця, адже страхова послуга відчутна тільки тоді, коли страхувальник чи застрахована особа звертається до страховика за виплатою і отримує належну суму компенсації при настанні страхового випадку.

– "АРМА" проводить страхування глядачів на домашніх матчах "Динамо". Наскільки часто використовують цю опцію вболівальники?

Забезпечити абсолютну безпеку на стадіоні неможливо, про що свідчить статистика настання нещасних випадків на футбольних аренах усього світу. Завжди існує дуже високий ризик травмування великої кількості людей внаслідок сутичок фанів на трибунах, обвалу конструкцій, рекламних щитів, пожежі, будь-яких заворушень, що пов'язані з проведенням таких масових заходів, як футбольні матчі. Навіть звичайна паніка може призвести до травмування вболівальників. Досить часто відповідальність за будь-які інциденти "лягає" на футбольний клуб, що породжує багато іміджевих і фінансових втрат. Програма страхування вболівальників на домашніх матчах ФК "Динамо" – це наш найбільший проект за кількістю застрахованих осіб, адже одночасно застрахованими є тисячі вболівальників, що прийшли вболівати за улюблену команду. Ми довго працювали над концепцією і механізмом такого виду страхування: вивчали вимоги і регламент ФIФА щодо охорони правопорядку та забезпечення безпеки стадіонів, аналізували світову статистику настання нещасних випадків на стадіонах, вивчали досвід європейських страховиків, законодавче поле. Для українського страхового ринку це нова і унікальна програма страхування, реалізація якої стала можливою тільки завдяки ФК "Динамо". Поштовхом для впровадження такого виду страхування стали надзвичайно трагічні події в нашій країні – анексія Криму, початок проведення АТО на сході України. Тому питання безпеки вболівальників стало ще більш актуальним. Керівництво ФК "Динамо" підтримало нашу ініціативу щодо запровадження страхування глядачів на домашніх матчах "Динамо" на початку сезону 2014/2015. За програмою страхування власник кожного квитка автоматично застрахований від нещасних випадків під час проведення домашніх матчів ФК "Динамо" на НСК "Олімпійський", про що вказано у квитку.

Слід зауважити, що вболівальники не сплачують додаткових платежів за отримання страхового захисту. Ці витрати покриваються ФК "Динамо". Тому страхування вболівальників – це додаткова фінансова гарантія вболівальникам від ФК "Динамо". Жоден український футбольний клуб не надає таку послугу своїм вболівальникам. Чемпіон є першим у всьому!!!

– Можна зробити підсумки, наскільки корисним є співпраця з ФК для "АРМА"? Якими критеріями ви вимірюєте її показники?

– Двічі поспіль "Динамо" стало чемпіоном України, вийшло до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. "Арма" якось відчула успіхи свого партнера? Чи можна простежити залежність від успіхів / невдач "Динам" і рівнем реалізації послуг "Арма"?

Строк партнерства з ФК "Динамо" у понад 10 років говорить сам за себе. Ми відчуваємо тільки переваги, як для іміджу компанії, так і для розвитку і удосконалення страхових продуктів, сервісу, збільшення кола клієнтів. Фінансові показники співпраці також є позитивними, тому мені хочеться висловити слова подяки за таку плідну співпрацю і побажати ФК "Динамо" успіхів і процвітання.

– Провідні страхові компанії світу також не байдужі до футболу (як приклад – партнерство AIG та "Манчестер Юнайтед"). Наскільки закордонний досвід цікавий вам?

Ми цікавимось і вивчаємо зарубіжний досвід, в т.ч. і в галузі партнерства страховиків з футбольними клубами. Гадаю, що я не помилюсь з оцінкою, якщо скажу, що на сьогодні весь український страховий ринок за об’ємом зібраних страхових платежів, кількістю укладених договорів страхування, об’ємом страхових виплат, кількістю осіб, задіяних у страховій галузі, технологіями, сервісом, прибутками та іншими показниками поступається одній такій страховій корпорації, як згадана вами AIG. Нам ще дуже довго потрібно проводити реформи в середині країни, щоб український страховий ринок наблизився до світових стандартів ведення бізнесу і вітчизняні страхові компанії могли стати на один щабель зі світовими лідерами галузі.

– Чи використовується ТМ "Динамо" або окремі футболісти в рекламі "АРМИ"?

На сьогодні рекламна кампанія СК "АРМА" не може похизуватись участю зірок ФК "Динамо". Сподіваюсь, що у майбутньому ми зможемо вийти і на цей рівень партнерства.

– Уже проводилися /планується проведення спільник акції із "Динамо" для залучення нових клієнтів?

СК "АРМА" підтримує програму лояльності "Динамо". Для всіх власників абонементів на кожен сезон ми гарантовано надаємо знижки на страхові продукти.

– Співробітники "АРМИ" відвідують матчі за участю "Динамо"? Чим особисто вам імпонує нинішнє "Динамо", які спогади чи асоціації пов’язані з ФК, співпрацею з керівниками/тренерами/гравцями?

Звичайно, усі матчі ФК "Динамо" відвідують не тільки співробітники нашої компанії, але й наші клієнти і партнери. Для нас відвідування футбольних матчів – це свято і частина корпоративної культури. Для моєї сім’ї – це давня традиція: вболівати за улюблену команду. Якщо мені не вдається потрапити безпосередньо на стадіон, я обов’язково дивлюсь телетрансляцію. За цю можливість ми всі дуже вдячні ФК "Динамо".

Принагідно хочу запросити до співпраці усіх читачів Журналу. Будемо раді бачити серед свої клієнтів партнерів, співробітників, шанувальників ФК "Динамо".

Автор:  Дмитро Шаповал
Источник:  Журнал "Динамо Київ"

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес